Mattias Guter och Daniel Gunnarsson jublar.Foto: Bildbyrån

Matchen höll på att inte ens kunna slutföras samma dag som den startade. Men med bara en minut kvar till midnatt slog Slava Trukhno till med sitt första mål för säsongen – och sköt därmed segern till Karlskrona.

Jösses, vilken rysare det blev i den första kvalmatchen i bäst av sju mellan Karlskrona och AIK. En på förhand ganska oviss matchserie blev inte direkt mindre oviss efter maratonmatchen i kväll.

Efter tre perioder var ställningen 2-2, sedan Jimmy Andersson kvitterat AIK:s ledning precis i inledningen av perioden. Men sen dröjde det innan avgörandet. Period fyra blev mållös, precis som den femte. Men halvvägs in i den sjätte perioden kom till sist avgörandet.

Med sitt första mål för säsongen blev Slava Trukhno hjälte för hemmalaget KHK, efter en riktigt tjusig individuell prestation. Målet kom på Robin Rahm, som ersatte en skadad Gustav Lindvall bara ett par minuter tidigare.

Karlskrona har nu kopplat ett litet kommando över serien, efter den här redan nu klassiska matchen. Trukhnos avgörande kom när klockan stod på 23:59.
– Oavsett om vi förlorat efter tre perioder, eller i den sjätte som det blev nu, är det bara en förlust. Det är fortfarande först till fyra vinster som gäller, säger AIK-tränaren Roger Melin till TV12 efter förlusten.

Serien fortsätter nu med spel på Hovet på måndag.

Karlskrona – AIK 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0)
Karlskrona: Mattias Guter, Jimmy Andersson, Slava Trukhno
AIK: Malte Strömwall, Christian Sandberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *