Erik ChristensenFoto: Bildbyrån

HV71 sitter i en minst sagt tuff sits. Man ligger under med 2-0 i matcher mot Skellefteå, och vill det sig illa kan säsongen vara över redan på tisdag kväll. Idag reser man upp till just Skellefteå för den tredje kvartsfinalen.

Men då kommer inte Erik Christensen finnas med. HV71:s centerstjärna är skadad, och som det ser ut nu är det färdigspelat den här säsongen. Med ett utgående kontrakt finns det dessutom en osäkerhet kring om den NHL-meriterade Christensen blir kvar i Jönköping.
– Jag har lärt mig att inte läsa vad ni skriver i tidningarna. Det enda jag kan säga är att jag inte har gjort klart med något tills nästa år, säger han till Jönköpings-Posten.

Men även om ett beslut inte är tagit är Christensen tydlig med vad hans hjärta säger åt honom att göra.
– Följer jag mitt hjärta så stannar jag i HV och Jönköping. Hela min karriär fick en skjuts när jag lämnade KHL och kom till Jönköping.  Men i slutändan är jag en hockeyspelare och det här är en ”business”. Möjligheten finns givetvis men kommer jag inte tillbaka får jag acceptera det oavsett hur mycket jag vill stanna.

32-åringen har spelat tre säsonger i HV71, med förra säsongen som personlig höjdpunkt. Då blev det 44 poäng på 46 matcher för kanadensaren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *