Joel LassinanttiFoto: Bildbyrån

Hemmalagen fortsätter vinna i matchserien mellan Luleå och Färjestad. Den här gången vann Luleå med 3-1 efter att ha Joel Lassinantti svarat för en jätteräddning i slutskedet av matchen när Färjestad hade chansen att kvittera.

Det är 2-1 i matcher för Luleå mot Färjestad sedan laget vunnit med 3-1 på hemmaplan på måndagskvällen.
Luleå hade 2-0 med sig från första perioden och resultatet stod sig fram till fem minuter kvar kvar.

Sen blev det i högsta grad match av det hela. Precis som senast Färjestad var på besök. Milan Gulaš reducerade till 1-2 och med plockad målvakt var Färjestad ytterst nära att kvittera till 2-2 med 1.10 kvar att spela.
Gulaš spelade en lång sidledspass från vänster till höger som Mikael Johansson sköt mot ett tillsynes övergivet mål. Men Joel Lassinantti dök upp och mirakelräddade och tolv sekunder senare sköt Lucas Wallmark 3-1 i tom kasse.
– De kontrollerar matchen efter första. Vi har svårt att komma in på mål. Sen ska vi väl utnyttja något av våra fem mot tre-lägen, men vi hade inte den spetsen idag, säger FBK-tränaren Tommy Samuelsson.

– Det var väl en kopia av första matchen här uppe egentligen. Vi skapade ingenting då fram till vi plockade ut målvakten i den matchen och det var väl ungefär likadant idag.

I Luleå svarade kaptenen Johan Harju för ett mål och en assist. Hans första mål och första tvåpoängsmatch sedan 27 januari. Hans kedja med Jacob Micflikier och Jonathan Granström spelade bra under matchen.
– Överlag skapade vi ganska mycket chanser idag, så jag tycker det kändes bra, säger Harju som spelade fram Granström till 1-0 och själv slog in 2-0 på pass från Micflikier.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *