Oscar Fantenberg.

Frölunda stormar mot semi – kvävde Djurgården på Hovet

Frölunda stormar mot semifinal. Efter 3-1 på Hovet har göteborgarna med sig en matchboll hem till Göteborg inför torsdagens femte match i Frölundaborg.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Frölunda kopplade greppet om sin kvartsfinalserie mot Djurgården genom att vinna söndagens hemmamatch med 5-2. På tisdagen blev det greppet ännu mer kompakt när man även tog hem match fyra på Hovet med 3-1 efter att ha svarat för en mycket övertygande insats defensivt.

Frölunda tog omedelbart kommando i första perioden och skapade merparten av de bra lägena, utan att kunna utnyttja spelövertaget. Det dröjde till 12.22 in i den andra perioden när ledningsmålet slutligen kom. Djurgårdsspelarna gick bort sig i egen zon och Ryan Lasch serverade Oscar Fantenberg öppet skottläge från den vänstra tekningscirkeln. Han prickade in 1-0 ovanför en axeln på Mantas Armalis, som fick chansen mellan Djurgårdens stolpar för första gången i serien mot Frölunda.

Djurgården hade strölägen att kvittera i början av den tredje perioden. Men när inte Lars Johansson stod i vägen saknade skyttarna kyla i de avgörande lägena. I stället för en kvittering utökade gästerna ledningen halvvägs in i perioden när slutspelshete Artturi Lehkonen skickade in 2-0 på Mats Rosseli Olsens förarbete.

Ett numerärt överläge var vad Djurgården behövde för att få i gång offensiven i tredje perioden. 5.25 före slutet styrde Robin Alvarez in en reducering på Tomi Sallinens passning. Det var Alvarez tredje mål i slutspelet och finländarens första poäng.

Hemmalaget samlade kraft för att nå en kvittering, men hade inte den spets för dagen som krävdes. Mitt i jakten kontrade Anton Axelsson in 3-1 och säkrade matchbollen åt göteborgarna.

På torsdag kan de säkra en plats i semifinalspelet på hemmais.