Joel LassianttiFoto: Bildbyrån

Joel Lassinantti fortsätter göra bra ifrån sig i SM-slutspelet. Han stoppade 20 skott mot Färjestad när man tog en viktig bortaseger på onsdagskvällen. Men efteråt hyllade han sina utespelare.
– De räddar ju fler skott än jag gör idag, säger Joel Lassinantti.

Luleås målvakt Joel Lassinantti missade de tre sista grundseriematcherna av SHL och var ett tag, åtminstone utåt sett, ett frågetecken inför kvartsfinalserien mot Färjestad.
Men hittills har han spelat de fyra matcherna och gjort det bra.

När Luleå vann med 2-1 borta ikväll och skaffade sig ett mycket bra utgångsläge stoppade Lassinantti 20 skott och fick, precis som senast, stå emot ett hårt tryck i framförallt slutskedet av matchen där Lennart Petrell stod i vägen för den hetaste chansen som Johan Ryno fick med dryga minuten kvar.
– Man väntar sig ju tung trafik framför mål och det blev det ju. Men skotten tog på mina utespelare som sköter sig på ett alldeles otroligt sätt. Det är inte bara Lennu, utan Janne och Fabbe och allihop. De räddar ju fler skott än jag gör idag, säger Lassinantti ödmjukt till C More.

På frågan om det fanns något han kunde förbättra var han snabbt framme och hade saker som han tycker saknas.
– Det finns ju alltid små detaljer som man kan göra. Spela lite energisnålare, enklare. Det finns alltid något att slipa på. Men huvudsaken är ju att man räddar puckarna och idag funkade det.

Och när det kommer till Färjestad så fanns det bara egentligen en enda sak som tränaren Tommy Samuelsson hade att klaga på efter slutsignalen. Och indirekt handlade även den om Lassinantti – och hans täckande utespelare.
– Effektiviteten, sade han kort och gott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *