Dean KukanFoto: Bildbyrån

Efter fyra år i Luleå tog den 22-årige backen Dean Kukan i somras chansen att flytta till Nordamerika. Och efter att ha krigat på i AHL under säsongen ser han nu ut att få chansen till den efterlängtade NHL-debuten.

I natt kom nämligen beskedet att Columbus Blue Jackets har kallat upp schweizaren till NHL inför kommande natts match mot Nashville Predators. När det stod klart att Fjodor Tiutin inte skulle följa med laget till Nashville kallades Kukan upp på en så kallad emergency recall, och mycket talar därför för att han kan finnas med i laguppställningen redan i natt.

Kukan missade ungefär två och en halv månad av säsongen med en skada, och har därför bara hunnit spela 29 AHL-matcher under sin debutsäsong i Nordamerika. Där har han producerat tio poäng, fördelat på tre mål och sju assist.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *