Jimmy Vesey.
Nyheter

Collegestjärnan nobbar Nashville – blir free agent i sommar: ”Han sa att han skulle sajna med oss”

ANNONS

Nashville Predators går miste om en av de hetaste spelarna utanför NHL. Forwarden Jimmy Vesey, VM-spelare för USA i fjol, väljer att rata klubbens anbud och siktar nu in sig på att bli free agent i augusti.
– Alla indikationer vi har fått var att han skulle sajna med oss, säger Nashvilles general manager David Poile besviket.

Jimmy Vesey har varit det mest omtalade namnet runt NHL de senaste dagarna. Sedan hans fjärde och sista collegesäsong med Harvard tog slut förra veckan har Nashville Predators och deras supportrar spänt inväntat ett besked från forwarden, som vann VM-brons med USA i Prag förra året.

22-åringen draftades av Nashville som 66:e spelare i tredje rundan 2012, men har valt att spela klart sina fyra collegeår på Harvard innan han nu blir proffs. Att han väntat så länge har gett Vesey möjligheten att välja mellan att sajna med Predators eller helt enkelt låta bli och i stället blir unrestricted free agent den 15 augusti.

Under tisdagen kom beskedet att Vesey väljer det senare. För trots att Nashvilles general manager David Poile lovat forwarden en topp sex-roll i laget redan nu har amerikanen beslutat sig för att testa marknaden. För Predators var beskedet ett slag i ansiktet.
– Alla indikationer vi har fått var att han skulle sajna med oss. Hans pappa sa till mig och (coachen) Peter Laviolette, (spelareutvecklaren) Scott Nichol och (assisterande general managern) Paul Fenton att hans son skulle sajna med oss, sade en besviken Poile i samband med nattens förlust mot Colorado Avalanche.
– Jimmy själv sa samma sak till Paul Fenton innan trade deadline, vilket var ett viktigt datum för oss eftersom det var sista chansen att förändra laget. Vi sa åt honom att om han skulle sajna med oss skulle vi hålla en plats öppen för honom och han sa att han skulle sajna med oss.

Poile fortsätter:
– Av någon anledning, efter all tid och alla resurser vi har investerat i Jimmy Veseys utveckling, kunde vi inte få till ett möte tillsammans med Jimmy, hans familj och hans representanter. Det var allt jag frågade efter och det kunde de inte ge oss.

Jimmy Vesey, vars pappa Jim jobbar som scout åt Toronto Maple Leafs, sköt 24 mål och hade 46 poäng på 33 matcher som lagkapten för Harvard. Leafs har sedan tidigare draftat hans lillebror Nolan Vesey som spelar collegehockey för University of Maine.

LÄS ÄVEN:

BODIN: Blir han nästa collegestjärna att utnyttja kryphålet i NHL?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games