Trots en svag inledning på matchen blev det Washington som fick jubla.
Washington

Trög start – men Washington vann ändå

ANNONS

En viss ringrost syntes hos Washington Capitals efter att ha varit klara mot slutspel en lång tid. Men när man lyckats avvärja Philadelphia Flyers tryck i den första perioden tog man över allt mer, och vann till sist med 2-0.
– Jag tycker att vi blev bättre och bättre allt eftersom matchen gick, säger Barry Trotz. 

När Washington Capitals klev på isen för den första matchen i kvartsfinalserien mot Philadelphia Flyers var det lagets första verkligt betydelsefulla match på länge. Och det syntes. Braden Holtby fick avvärja elva skott och man gav Philadelphia tre möjligheter i power play.

Men Holtby höll ifrån, och därefter var det Washington för hela slanten. Philadelphia sköt fyra skott vardera i de två sista perioderna, och Washington kunde till sist ta hem en 2-0-seger.
– När vi gick in i serien hade vi inte spelat en match med känslor på ett bra tag. Jag tänkte att den första perioden skulle vara en riktig nyckel för oss för att få igång benen. Jag tycker att vi blev bättre och bättre allt eftersom matchen gick, säger Capitalscoachen Barry Trotz till nhl.com.

Spiken i kistan kom inte förrän med knappt fyra minuter kvar att spela, då Jay Beagle satte 2-0 framspelad av Marcus Johansson. Det var också Johansson, tillsammans med Nicklas Bäckström, som assisterade till John Carlsons 1-0-mål i slutet av den andra perioden.
– Nyckeln till segern var box play-spelet i den första perioden. Om de gör mål där är det en helt annan match. Men vi höll ihop det och sen började vi spela bättre fem mot fem också. Det är så vi måste göra den här serien, säger Bäckström.

Lika skönt som det var för Washinton att hålla tätt i den första perioden var det frustrerande för Philadelphia att inte kunna ta till vara på sitt spelövertag i inledningen.
– Det hade varit skönt att utnyttja chanserna, men i slutändan kommer det att bli en lång serie. Jag tror att vi kan lägga den här matchen bakom oss, glömma den, och göra oss redo för match två här, säger Philadelphias målvakt Steve Mason.

Nästa match i serien spelas natten mellan lördag och söndag, klockan 01.00.

Washington – Philadelphia 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
Washington leder matchserien med 1-0.
Washington: John Carlson (1), Jay Beagle (1)
Philadelphia: 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games