• Publicerat 19 april, 2016
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Geoff Walker.Foto: Getty Images/Scott Iskowitz

Tingsryd kommer att ha minst ett nordamerikanskt inslag i truppen även kommande säsong. För Smålandsposten avslöjar klubb- och sportchefen Tomas Bergstrand att klubben har värvat den storvuxne kanadensiske forwarden Geoff Walker.

28-åringen kommer närmast från Reading Royals i ECHL där han bara spelade fem matcher på grund av skador den gångna säsongen.
– Det beror på att han varit skadad större delen av säsongen. Men han är helt återställd nu. Han känner att han nu vill göra en omstart i karriären och bedyrar att han vet vad det är han kommer till. Vi känner oss ganska bekväma och lugna över de svar vi fått, säger Bergstrand till SMP.
– Det känns väldigt bra att redan nu ha kontroll på cirka 90 procent av truppen till nästa säsong. I Geoff Walker hoppas vi få en ersättare till Markus Persson och rentav kunna få ut ytterligare lite jämfört med ”Pajen”, säger klubb- och sportchefen Tomas Bergstrand.

Walker har spelat 269 AHL-matcher under karriären och noterats för 116 poäng i farmarligan. I ECHL har det blivit 129 poäng på 165 matcher. Något spel i NHL har det däremot aldrig blivit, även om han har varit kontrakterad av både Tampa Bay Lightning och Colorado Avalanche under olika delar av karriären.

Den gångna säsongen hade Tingsryd tre starka utom-europeiska spelare i truppen i form av backen Drew Paris och forwardsduon Éric Castonguay och Denny Kearny. Castonguay har skrivit på för Leksand i SHL och de övriga två ser inte heller ut att återvända till de småländska skogarna.