Frölundajubel.Foto: Bildbyrån

Frölunda är mycket nära sitt första SM-guld sedan 2005. Elias Fälths prickskytte i den tredje perioden ger laget en 3-1-ledning i finalserien. Guldet kan säkras redan på söndag.

Efter tre raka bortasegrar i finalserien visade Frölunda i kväll att man kan vinna på hemmaplan. I en tempofylld och tät match drog man till sist det längsta strået. Elias Fälth blev stor matchvinnare med sitt 3-2-mål i den tredje perioden.

Skellefteå tog ledningen genom Patrik Zackrisson, men Frölunda vände på en dryg minut via två nästan identiska mål. Ryan Lasch och Johan Sundström höll sig båda påpassligt framme och satte en sargretur.

Glödhete Erik Forssell kvitterade bara 18 sekunder in i den tredje perioden, men Frölunda lyckades alltså återta kommandot och vinna matchen. De sista minuterna var en imponerande defensiv uppvisning från Frölunda, som inte tillät Skellefteå att skapa speciellt mycket.

På söndag kan Frölunda säkra sitt första SM-guld sedan lockoutsäsongen 2004/2005.

Under kvällen kan du läsa mer från kvällens final på hockeysverige.se.