HOPPET LEVER. Michal Neuvirths insats insats i natt räddade Flyers slutspelsliv för stunden.
Washington

Målvaktsbytet gav utdelning – Flyers höll sig vid liv: ”Väldigt glad över insatsen”

0–3 i matcher och kniven mot strupen. Då valde Philadelphia Flyers coach Dave Hakstol att byta målvakt. Michal Neuvirth ersatte Steve Mason och stal showen mot sin gamla klubb Washington Capitals.
– Han stal en åt oss, säger forwarden Wayne Simmonds till nhl.com om Neuvirth efter 2-1-segern hemma i Wells Fargo Center.

Philadelphia Flyers har spelmässigt sett bra ut i serien mot Washington Capitals, men samtidigt har disciplinen och effektiviteten i kombination med ett rätt risigt målvaktsspel satt käppar i hjulet för uppkomlingen. När det i natt var vinna eller försvinna som gällde i den fjärde matchen valde Flyers att göra ett målvaktsbyte. Ut försvann kritiserade Steve Mason och in kom tjecken Michal Neuvirth, som på grund av skada bara hade gjorde ett framträdande sedan 16 mars. Det kom i den avslutande grundseriematchen mot New York Islanders 10 april.

Neuvirth, som draftades av Capitals och spelade för klubben mellan 2008 och 2014, gjorde ett riktigt bra första framträdande och stoppade 31 skott när Flyers vann med 2-1 på hemmais och förlängde sin säsong med åtminstone en match.
– Jag kände mig lite rostig tidigt i matchen. Men grabbarna gjorde ett så bra jobb framför mig att jag kunde hitta min rytm. I den andra perioden tyckte jag att det kändes riktigt bra. Jag är bara väldigt glad med insatsen i kväll, säger han till nhl.com.

Efter att ha tagit alldeles för många utvisningar i den tredje matchen, som Flyers förlorade med 1-6, begränsade sig laget till två utvisningar på hela matchen. Man gav därför inte Washingtons powerplay chansen att begrava laget en gång för alla.
– Det var en av anledningarna till att vi vann matchen, säger Neuvirth.
– Det var vårt mål och vi tog inga dumma utvisningar. Det var bara en fantastisk laginsats i 60 minuter. Det är så vi måste spela.

Flyers fick backmål från Shayne Gostisbehere, som fyllde 23 år dagen till ära, och Andrew MacDonald. Wayne Simmonds hade assist på båda målen. T.J. Oshie sköt Capitals enda mål i den tredje perioden.

Match fem spelas i Washington natten mot lördag.

Philadelphia – Washington 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)
Philadelphia: Shayne Gostisbehere (1), Andrew MacDonald (1).
Washington: T.J. Oshie (1).