Olivia Carlsson.
SDHL 1

Nu får damerna större utrymme på Elite Prospects

ANNONS

I höstas började Elite Prospects lägga ut statistik för damhockey i sin databas. Nu tar man det ett steg längre och börjar lista damövergångar på sajten också. På startsidan finns numera en egen flik till höger, ”Women’s Hockey”, där man kan hitta de allra senaste övergångarna och ryktena.

Johan Nilsson, grundare av Elite Prospects:
– Införandet av damhockey på Eliteprospects i höstas visade sig bli en stor succé. Vi märkte snabbt att både damspelare och damklubbar fick en hel del klick och det känns därför endast naturligt att också inleda bevakning av övergångar inom damhockeyn.

Därmed inte sagt att man från Elite Prospects sida är nöjda. Det finns planer på att ta det ett steg längre.
– På ritbordet finns planer på att göra en alternativ startsida av EP som är helt anpassad efter damhockeyn. Det kommer innebära en startsida som endast listar damhockeyövergångar och menyer som visar statistik samt klubblänkar från olika damligor runt om i världen, säger Johan Nilsson.

Embryot till Elite Prospects skapades 1999 och genom sin gedigna databas har sajten sedan dess utvecklats till en knutpunkt för all information som hör ishockeyn till. Under 2016 har sajten haft runt 1,5 miljoner unika besökare i månaden. Precis som hockeysverige.se är eliteprospects.com en del av Everysport Media Group.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM