• Publicerat 22 april, 2016
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Jens Jakobs.Foto: Bildbyrån/Anna-Lena Bergqvist

Han har varit med om att spela upp både Djurgården och Malmö i SHL och gjort försök att etablera sig i högstaligan med såväl Luleå som Leksand, Malmö och Linköping utan att riktigt ta steget. Till nästa säsong tar forwarden Jens Jakobs steget tillbaka till Hockeyallsvenskan. I kväll blev han klar för AIK.

Jens Jakobs, 31, har spelat drygt 100 SHL-matcher sedan han gick till Luleå inför säsongen 2012/13. Trots det har masen varken lyckats etablera sig i Luleå, Leksand, Malmö eller Linköping.

På fredagen blev det klart att han återvänder till Hockeyallsvenskan. Då skrev han på ett tvåårskontrakt med AIK.
– I Jens får vi en rutinerad kille som vet vad som krävs för att ta sig upp, han har verkligen levererat tidigare i HockeyAllsvenskan, det är klart det är en fördel. Men framför allt är det en skicklig spelare. Han vet var målet finns, har ett väldigt bra skott och har bra fart på skridskorna. Det är en erfarenhet som läggs in i laget, men framför allt är det en skicklig hockeyspelare, säger sportchefen Anders Gozzi i ett pressmeddelande.

Jakobs spelade fem SHL-matcher med Malm tidigt på säsongen för att sedan lånas ut till allsvenska Mora. Därefter plockades han upp av Linköping, där han svarade för 13 poäng (6+7) på 33 matcher.

Under senaste sejouren med Malmö i Hockeyallsvenskan stod Jakobs för 32 poäng (14+18) på 52 matcher.