Leif R Carlsson.
Nyheter

Efter kritiken – nu slår Crowns tillbaka: ”Vi är ett seriöst projekt”

ANNONS

Förmiddagens presskonferens på Bosön blev ingen pr-mässig hit för initiativtagarna bakom KHL-projektet Crowns. Men efter den kritikerstorm som uppstod i samband med pressträffen slår man nu tillbaka i ett pressmeddelande.
– Vi är ett seriöst projekt med många professionella samarbetspartners, säger Leif R Carlsson.

Det blev ordentlig fart på sociala medier efter förmiddagens utdragna presskonferens på Bosön, där initiativtagarna bakom projektet Crowns presenterade sitt KHL-projekt. Kritiken mot det otydliga budskapet i Crowns upplägg var massiv efteråt och Leif R Carlsson och hans kollegor fick utstå en hel del påhopp i spalterna.

Under eftermiddagen valde man att som svar på kritiken släppa ett pressmeddelande där man slår tillbaka mot kritiken man har fått utstå. Bland annat går man till frontalangrepp mot Svenska ishockeyförbundet, som tidigare under dagen meddelade att man inte har för avsikt att stötta initiativet att ta KHL till Sverige.

Så här skriver men:

”Då många ändå valde att fokusera på framställningen under presskonferensen i stället för på sakfrågorna vill vi tydliggöra några punkter:

  1. Projektet Crowns har tillgång till de finansiella medel som krävs. Det är inget problem. Det finns även pengar från Ryssland att hämta om så skulle önskas. Dock har Crowns valt att i första hand söka svensk finansiering.
  2. Kontakter med spelare och tränare finns och projektet kan på kort tid bygga ett lag när det kommer klartecken från KHL/ryska förbundet. Av förklarliga skäl kan inget presenteras konkret innan det föreligger grönt ljus från KHL/ryska förbundet.3. Som framgick av presskonferensen är det stora och enda hindret just nu det faktum att svenska hockeyförbundet – trots att det finns papper på att Crowns förhållande till KHL inte är någon fråga för SIF – i hemlighet tillskrivit det ryska förbundet med en uppmaning om att stoppa projektet.

    SIF har alltså lämnat ett klart officiellt besked men samtidigt medvetet och aktivt i smyg motarbetat ett projekt som det officiellt inte har någonting med att göra enligt egen utsago, därmed agerat mot sina egna värdegrunder och åsidosatt fair play.

    Frågan är nu om SIF kommer att fortsätta sätta käppar i hjulet den inofficiella vägen och hur det ryska förbundet/KHL i så fall kommer att agera i frågan.

När svaret på detta föreligger kan Crowns förhoppningsvis ”trycka på startknappen” och presentera det färdiga koncept som alla efterfrågar men som av förklarliga skäl ännu inte kan framläggas.
– Vi drog oss in lite för tidigt i blåsvädret och fick lite stryk, men vi är ett seriöst projekt med många professionella samarbetspartners och vi ser inte medias mottagande av dagens presentation som någon problem i den fortsatta processen, säger Leif R Carlsson i Crowns.”

Det återstår nu att se hur historien om Crowns utvecklar sig framöver. Sista ordet är antagligen inte sagt och sista raden är sannolikt inte skriven.

LÄS ÄVEN:

KARLSSON: Det här är det mest absurda jag någonsin har sett

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL