MED NÖD OCH NÄPPE. Dallas Stars fixade avancemanget efter många om och med.
Nyheter

Inget stjärnfall till slut – Dallas vidare efter rysare: ”Viktigt att få gå igenom det här”

ANNONS

4–0 efter två perioder och allt verkade bäddat för att Dallas Stars skulle avancera till andra rundan i slutspelet. Då svarade Minnesota Wild för en kraftsamling som hette duga – och kom bara centimeter från en kvittering till 5–5. Det var med andan i halsen som Stars slutligen tog sig till andra rundan.
– Vi klev fram och fick jobbet gjort, det är det vi måste ta med oss till nästa serie, säger John Klingberg till Dallas Morning News efter det dramatiska slutet i 5–4-segern.

När Jamie Benn slungade in 4–0-målet sent i den andra perioden var det nog en hel del tv-tittare som stängde av sin apparater, gick och la sig eller ägnade sig åt annat. Där och då tycktes Dallas Stars avancemang till den andra slutspelsomgången vara klart.

Dallas hade fått utdelning på det mesta mot en för dagen skakig Devan Dubnyk i Minnesota Wilds kasse. Men som Dallas har visat gång efter annan den här säsongen är de inte alltid de trivs med att spela med ledningen. När Minnesota fick ett tidigt powerplay i den tredje perioden och Jared Spurgeon spräckte Kari Lehtonens nolla började det hända grejer.

Det dröjde sedan bara 16 sekunder innan Jonas Brodin sköt 2–4 med karriärens första slutspelsmål i NHL och sedan ytterligare drygt fyra minuter innan Spurgeon fixat 3–4 med sitt andra mål för kvällen. Det här fick givetvis ett tidigt i matchen så dött Xcel Energy Center att leva upp ordentligt.
– Det blev högljutt och det var antagligen en av de mest meningslösa timeouter jag har tagit eftersom spelarna ändå inte kunde höra ett ord av vad jag sa. Men jag försökte bara säga åt dem: ”Hörni, vi måste spela”. Vi måste leva i den här miljön för att bli bättre på att hantera den, säger Dallas coach Lindy Ruff till Dallas Morning News.

CENTIMETER FRÅN EN KVITTERING TILL 5–5

Dallas fick lite andrum när Alex Goligoski sköt 5–3 efter förarbete av Mattias Janmark. Då stod klockan på 10.28. Dramatiken var inte över för det. Jason Pominville satte sitt fjärde slutspelsmål, framspelad av Jonas Brodin med knappt fem minuter kvar att spela. Det bäddade för en forcering som hette duga.

Och det var bara centimeter från att kvitteringen kom. Med 33 sekunder kvar att spela råkade Dallas back Jason Demers fösa pucken mot egen kasse. Lehtonen fick ut benskyddet, men reprisen visade att delar av pucken faktiskt var över mållinjen – dock inte hela. Dallas kom därmed undan med andan i halsen och är klara för andra rundan i slutspelet för första gången sedan 2008.
– Vi klev fram och fick jobbet gjort, det är det vi måste ta med oss till nästa serie, säger John Klingberg som gjorde Dallas första mål i matchen, hans första i slutspelet.
– Jag tycker att det är riktigt viktigt att vi får gå igenom det här. Vi gjorde det under hela säsongen också, precis som i fjol och även den här säsongen var vi med om några bakslag och kom tillbaka. Det var likadant i den här serien. Nu går vi framåt och måste göra en ännu bättre serie, så det är viktigt att vi lär oss av det här när vi tar nästa steg.

Dallas ställs mot vinnaren i serien mellan St. Louis Blues och Chicago Blackhawks, en serie som avgörs via en sjunde och avgörande match i natt.

Minnesota – Dallas 4–5 (0–3, 0–1, 4–1)
Minnesota: Jared Spurgeon 2 (2), John Klingberg (1), Jonas Brodin (1), Jason Pominville (4) (Brodin).
Dallas: John Klingberg (1), Jason Spezza (4) (Mattias Janmark), Patrick Sharp (3), Jamie Benn (4), Alex Goligoski (2) (Janmark).
Dallas vidare med 4–2 i matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL