Joe Pavelski.
San José

Nashville och deras svenskar nere för räkning: ”Borde uppmuntras av hur vi spelar”

Ett spelmässigt stort steg framåt, men i slutändan ändå en förlust. Svensklaget Nashville Predators har grävt ned sig i ett hål efter sin andra raka förlust mot San José Sharks på bortais.
– Vi borde uppmuntras av hur vi spelade i kväll, säger Mattias Ekholm, som sköt tredje slutspelsmål i 2–3-förlusten, till nhl.com.

Nashville Predators kom ut med precis den typen av desperation ett lag som har förlorat sin första match på bortais behöver för att vara att räkna med. Efter sammanbrottet i match ett, där laget släppte in fem mål i den tredje perioden mot San José Sharks, visade man betydligt bättre tåga i SAP Center i natt.

Nu var det bara utdelningen som saknades. För trots att man hade spelet under långa stunder låg man under med 0–1 efter två perioder. Detta sedan Logan Couture gjort ett powerplay-mål sent i den andra perioden och Martin Jones uppträtt fläckfritt mellan Sharks stolpar.

Kvitteringen kom 12.56 in i den tredje perioden när Mattias Ekholm prickade Jones ena kryss genom trafiken framför kassen. Det var ett mål som mycket väl kunde ha gett Predators energin man behövde för att avgöra, men i stället var det hemmalaget som slog till när det behövdes som bäst. Med 2.40 kvar på uret slog Joe Thornton en öppnande passning till Matt Nieto. Returen efter hans avslut studsade rakt ut till kaptenen Joe Pavelski som rakade in pucken.

”VI VAR DET BÄTTRE LAGET”

Joe Thornton avslutade Sharks målskytte genom att göra 3–1 i tom kasse innan Ryan Johansen fastställde slutresultatet med fyra sekunder kvar. En tuff uppförsbacke för Predators inför hemkomsten till Nashville, där man förlorade två av tre matcher under serien mot Anaheim.
– Jag tyckte att vi var det bättre laget därute i kväll. Speciellt i andra perioden, sent i första och i tredje. Vi var minst lika bra som de var. De fick en turlig studs på slutet och gjorde mål. Vi borde uppmuntras av hur vi spelade i kväll, tycker Mattias Ekholm som spelade 22.33 och hade fem skott på mål i matchen.
– Vi har två hemmamatcher framför oss nu. Där måste vi göra några mål. Man kan inte vinna hockeymatcher genom att göra ett eller två mål.

En av spelarna som har haft svårt att göra mål i slutspelet efter en framgångsrik grundserie är Filip Forsberg. Efter att ha gjort mål i den första konferenskvartsfinalen mot Anaheim Ducks har han lämnat isen mållös i åtta raka matcher. Han har dessutom inte gjort poäng på sju raka matcher.