Erik Forssell.Foto: Bildbyrån/Jonas Forsberg

Sedan hösten 2007 har han representerat Skellefteå AIK, men nu står det klart att Erik Forssell lämnar klubben. Det blev sex SM-finaler och två guld för centern.
– Hade Skellefteå visat ett klart intresse så hade jag kunnat stanna även om det inneburit en lönesänkning, säger han till Norran.

En av de riktiga trotjänarna tvingas lämna Skellefteå AIK. Sedan hösten 2007 har Erik Forssell representerat klubben, men nu får han inte vara kvar. För Norran bekräftar han att parterna går skilda vägar.

Forssell, som var lagkapten under en säsong, säger att han känner att han inte ingår i klubbens planer.
– Ingen i klubben har pratat framtid med mig personligen under hela säsongen och inte heller efteråt förrän idag. Hade Skellefteå visat ett klart intresse så hade jag kunnat stanna även om det inneburit en lönesänkning, säger han.

Forssell har varit en stabil poängplockare i SHL, och fick sitt offensiva genombrott på högstanivå under slutspelet 2011, då han vann slutspelets skytteliga med sju fullträffar på 18 matcher. Nu ryktas såväl Malmö som Björklöven som tänkbara klubbadresser för 34-åringen, även om han själv inte vill kommentera uppgifterna.
– Det är givetvis sorgligt och vemodigt att lämna. Skellefteå var mitt förstaalternativ och jag ville verkligen vara kvar. Sen är det bittert att lämna efter två raka silver, det känns surt.
– Samtidigt, när jag väl släppte tanken att jag eventuellt kunde bli kvar, så känns det nu spännande att blicka fram emot en ny utmaning.

Trotjänaren vill dock poängtera att han inte är bitter över att tvingas lämna den sexfaldiga SM-finalisten.
–  Nej, jag förstår att det är svåra beslut att ta och att Skellefteå vill släppa fram unga spelare. Jag är enormt tacksam över att få ha varit en del av den resa som klubben har gjort.