Anton Lindholm.
VM 2016

Skellefteåbacken begår VM-debut i skuggan av Burakovsky: ”Inspirerande”

ANNONS

John Klingbergs negativa besked gav Anton Lindholm ett positivt besked. När Dallas Stars-stjärnan uteblir från VM får Skellefteå AIK:s backtuffing begå VM- och landslagsdebut mot Schweiz – i skuggan av André Burakovsky.
– Det är inspirerande och väldigt roligt, säger han inför kvällens match.

MOSKVA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det har varit en lång väntan för VM-truppens kanske största överraskning. Skellefteåbacken Anton Lindholm har fått följa de fem första matcherna från läktarplats och fick länge ställa in sig på att det kanske skulle bli en tidig hemresa från Moskva. John Klingberg ville som bekant komma till Ryssland och förstärka det svenska VM-laget, men stoppades på grund av en fotskada.

När det negativa beskedet kom från USA i går blev Lindholm omedelbart anmäld för spel i VM. I skuggan av André Burakovskys omtalade ankomst spelar han i kväll sin första A-landskamp i det viktiga mötet med Schweiz.
– När man väl är här är man grymt sugen på att spela. Man har fått vara med och träna, men är liksom ändå inte riktigt där. Det har funnits förutsättningar med bra isträningar till att hålla upp träningen, så jag känner ändå att jag har kunnat behålla den fysiska statusen, säger Lindholm som tror på speltid i kvällens match.
– Förhoppningsvis. Jag vet i alla fall att jag ska vara med på bänken.

Den defensive backtuffingen hoppas kunna bidra med ett element som har fattats i det svenska backspelet, där Adam Larsson fått bära ett tungt lass i defensiven. Lindholm vill vara fysisk.
– Jag ska bidra med en rakhet och enkelhet i framför allt förstapassningar. Även ta lite initiativ i vem som ska sätta press i egen zon och kanske explodera ut i hörnorna, säger han och tycker att Tre Kronor har skött sig bra i VM så här långt.
– Det har kanske inte klickat varje match och vi har kanske inte fått flytet i spelet som vi vill ha, men alla har gnuggat och gjort skitgörat i varje match. Det ser bra ut inför framtiden.

Kvällens motståndare Schweiz, som är fyra poäng efter Tre Kronor i tabellen, har Anton Lindholm respekt för.
– Skickliga spelare, mycket skridskostarka och puckskickliga. Det gäller att ligga extremt nära och vara obekväm med dem.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games