Erik Forssell.Foto: Bildbyrån/Ola Westerberg

Nu är det klart. Erik Forssell blir Malmöspelare de två kommande säsongerna efter att ha spelat nio raka säsonger i Skellefteå.
– Det är en spelartyp, en tvåvägscenter, som vi saknat tidigare. Han kommer dessutom från ett lag som har varit vinnande under en längre tid och det är något som kommer han att ta med sig till oss, säger sportchefen Patrik Sylvegård.

Erik Forssell har närmast konstant ansetts vara ”den mest underskattade spelaren i SHL” under sin karriär i ligan. Det är väl mest på senare år han sluppit undan det epitetet av den enkla anledningen att frågeställningen har blivit hur många år i rad man egentligen kan klassas som underskattad innan man inte längre är underskattad.

På onsdagen blev han hur som helst klar för spel i en ny klubb efter nio säsonger i Skellefteå. Han har skrivit på för Malmö, som därmed får in ytterligare en vass center i laget efter att tidigare ha värvat Ilari Filppula från Modo.
– Det känns väldigt kul att komma till Malmö Redhawks och hjälpa laget och klubben att ta nästa steg. Jag känner Erik Anderssons väldigt väl sedan tidigare och han har bara haft bra saker att säga om såväl klubben som staden. Vi ser dessutom ut att få ett bra lag till hösten och det ska bli väldigt inspirerande att vara med på den här resan, säger Erik Forssell i ett pressmeddelande.

34-åringen kom till Skellefteå 2007 från Björklöven och har under sina nio säsonger i SHL aldrig noterats för färre än 20 poäng. Varit lite av jämnheten själv poängmässigt.
Bara en gång har han noterats för fler än 30. Det var förra säsongen, när han var kapten i Jimmie Ericssons frånvaro och sköt 15 mål och 20 assist.
Den gångna säsongen blev det fem mål och 16 assist på 48 matcher.
– Det är en spelartyp, en tvåvägscenter, som vi saknat tidigare. Han kommer dessutom från ett lag som har varit vinnande under en längre tid och det är något som kommer han att ta med sig till oss. Jag tror också att miljöombytet och flytten till Malmö är något som kommer att ge honom en nytändning. Vi är glada över att han valde att komma till oss, säger sportchefen Patrik Sylvegård.