Anton Forsberg.
Nyheter

Tålamodet har gett resultat – Anton Forsberg bär sitt lag mot final

ANNONS

Han fick inte spela en sekund på en månad. När han väl fick chansen att göra ett inhopp släppte han in det första skottet han fick på sig. Nu håller Anton Forsberg på att bära Lake Erie Monsters till final.
– Jag kunde inte göra så mycket mer än att träna hårt, säger han till Columbus Dispatch.

Anton Forsberg har haft en händelserik säsong. Han noterades för tre NHL-matcher, samtidigt som han var långt ifrån given i AHL. Det blev ändå 41 matcher i farmarligan under säsongen, men när slutspelet drog igång var Joonas Korpisalo det tydliga förstavalet. Anton Forsberg gick en hel månad utan att få spela en enda sekund.

Den 14 maj fick han chansen när Korpisalo släppte in fem mål i en 5-1-förlust mot Grand Rapids i den andra rundan. Men inhoppet gick inte som planerat, och svensken släppte in det första skottet han fick emot sig.
– Vi låg under med 5-1, och jag kom in kall. Men samtidigt gjorde det ingen skillnad om jag släppte in ett eller två mål. Så det är klart jag försökte stoppa alla puckar jag mot mig, men mest av allt ville jag acklimatisera mig, och det hjälpte mig att känna mig bättre matchen efter.

Forsberg fick hoppa in på nytt, sedan Korpisalo haft en nattsvart match. När svensken kom in låg Lake Erie under med 3-1, och när matchen var slut hade man vänt till en 4-3-vinst. Sedan dess har den tidigare Södertälje- och Modomålvakten varit det solklara förstavalet.

I konferensfinalen mot regerande mästarna Ontario Reign (även om man vann som Machester Monarchs) har Anton Forsberg varit briljant. Lake Erie leder med 3-0 i matcher, och Anton Forsberg har räddat 80 av 85 skott. Totalt har han under slutspelet samlat ihop en räddningsprocent på närmare 95.
– Du vet att det är ett långt slutspel, och att allt kan hända. Om du har den inställningen hjälper det dig att vara redo. Jag kunde inte göra så mycket mer än att träna hårt, säger han om succén sedan han fått chansen.
– Vi har haft många spelare som klivit fram för oss den här säsongen, som varit utanför laguppställningen tidigare. Jag tror det är anledningen till att vi har framgång just nu.

I natt höll Anton Forsberg nollan när Lake Erie vann med 4-0, och gav sig själva fyra chanser att säkra en finalplats. Efter en frustrerande start på slutspelet har 23-åringen klivit fram som klubbens stora hjälte – och dess stora hopp i jakten på en Calder Cup-titel.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL