William Nylander.
Nyheter

Nylander blev hattrickhjälte – höll liv i säsongen

När AHL-slutspelet drog igång var det nog många som såg Toronto Marlies som den stora favoriten till att ta hem Calder Cup. Men när man stötte på Hershey Bears i konferensfinalen fick man ordentliga problem.

Inför nattens fjärde match i serien låg man under med 3-0 i matcher, och kom in med en 8-2-förlust i ryggen. Man var alltså tvingade till en seger för att inte se titelchanserna gå upp i rök. Då klev William Nylander fram.

Med sitt första AHL-hattrick i karriären blev Nylander den stora hjälten när Toronto Marlies tog en livsviktig 5-0-seger. Det var svensken som inledde matchens målskytte med ett psykologiskt viktigt mål med bara 31 sekunder kvar att spela av den första perioden. Han utökade sedan ledningen till 2-0 i slutet av den andra perioden, och fullbordade sitt hattrick med 5-0-målet.
– Såklart är det alltid skönt att få göra mål, men segern och att vi spelade bra var det viktigaste. Nu gäller bara att vara redo för nästa match, säger Nylander på presskonferensen efter matchen.

Det står sedan tidigare klart att Lake Erie Monsters står för motståndet för den av Toronto och Hershey som går vinnande ur matchserien.