Tim Murray och Andrej Makarov
Nyheter

NHL-general managern anklagas för att stöta bort ryssar från klubben

ANNONS

Michail Grigorenko och Nikita Zadonov är två förstarundare som Buffalos relativt nya GM Tim Murray gjort sig av med sedan han kom till klubben för ett par år sedan. Nu kommer även den sista kvarvarande ryssen lämna, målvakten Andrej Makarov.
– Jag blev orättvist behandlad i klubben. Tim Murray är partisk gentemot ryssar, säger den tidigare juniorvärldsmästaren till Sport-Express.ru.

Buffalos general manager Tim Murray blir hårt påhoppad av klubbens tidigare ryske målvakt Andrej Makarov i rysk media idag. I en lång intervju med tidningen Sport-Express berättar den tidigare juniorvärldsmästarmålvakten om hur han känner att Murray motarbetat honom just för att han är ryss.
– Du kanske märker att alla ryssar i Buffalo har lämnat? Jag är den sista som var kvar, säger han till tidningen.

Buffalo draftade både Michail Grigoreno och Nikita Zadorov med tidiga val 2012 och 2013 och först under säsongen 13/14 anslöt Murray till klubben från sin roll som assisterande general manager i Ottawa och sedan dess har han, tydligen, jobbat hårt på att få bort de ryska spelarna från klubben.

Grigorenko och Zadorov försvann till Colorado i samband med draften förra sommaren i den trejd som tog Ryan O’Reilly till Buffalo.
– Jag blev orättvist behandlad i klubben. Tim Murray är partisk gentemot ryssar, säger Makarov vidare och berättar om flera situationer där han spelat bra i matcher (för farmarlaget Rochester) och vunnit åt laget, för att sedan ställas utanför laget helt i flera matcher i vad han beskriver som märkliga petningar.

Påståendet att Tim Murray inte skulle gilla ryssar är inte helt utan avsaknad av grund på andra ställen heller. När Murray var assisterande GM i Ottawa, under sin farbror Bryan Murray, hade klubben ett uttalat förbud att drafta ryska spelare. Något som Anders Forsberg, nu scout i Buffalo och då i Ottawa, vittnade om i ett avsnitt av PowerPlay i november ifjol.
– Vi hade direktiv att inte ta några ryssar, berättade Forsberg då angående den tunga missen man gjorde när man skippade att välja Vladimir Tarasenko för att istället trejda till sig David Rundblad från St. Louis 2010.

23-årige Makarov, som statistiskt sett (både GAA och räddningsprocent) var Rochesters bästa målvakt under den senaste säsongen spelade 22 matcher under säsongen hoppas nu kunna få ett KHL-kontrakt till nästa säsong, trots att det är sent och många klubbar redan säkrat upp sina målvaktssidor för kommande säsong.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch