Daniel Zaar, med nummer 27, jublar.
Nyheter

Glödheta svensken skjuter sitt lag mot titeln

ANNONS

I målet fortsätter Anton Forsberg agera stabilt. Men frågan är om det inte är en annan svensk som imponerat mest i Calder Cup-finalen. I natt sköt Daniel Zaar sitt fjärde finalmål på tre matcher när Lake Erie fixade matchboll.

Lake Erie fortsätter att köra över motståndet i Calder Cup-slutspelet. Man har vunnit sina slutspelsserier med 3-0, 4-2 och 4-0, och går nu mot en ny utklassning i finalen mot Hershey Bears. Efter nattens övertidsseger leder man finalserien med 3-0 i matcher.

Dansken Oliver Bjorkstrand var nattens store spelare. Han sköt både 1-0 och det avgörande 3-2, och har nu gjort fyra mål de två senaste matcherna. Totalt har han gjort nio mål under slutspelet, vilket han toppar skytteligan på före Jakub Vrána.

Men Bjorkstrand är inte ensam om att ha nätat fyra gånger på de tre inledande finalmatcherna. På ett närmast sensationellt sett har nämligen Daniel Zaar klivit fram, och gjort mål i varje match. Två mål i match ett följdes upp av 1+1 i match två, och i natt var det svensken som sköt 2-1-målet i powerplay i slutet av den andra perioden.

Zaar, som gjorde 21 mål på 71 matcher under AHL:s grundserie, står nu på 7+5 på 16 matcher i slutspelet och har med det varit en av de stora spelarna i segermaskinen Lake Erie Monsters.

Anton Forsberg, som toppar målvaktsligan i slutspelet med sina 94,4 i räddningsprocent och åtta raka segrar, räddade 17 av de 19 skott han fick på sig i nattens segermatch. Han blev vald till matchens andra stjärna, och landsmannen Zaar blev utsedd till matchens tredje bästa spelare.

Nu väntar ett märkligt långt uppehåll i finalen, till följd av Cleveland Cavaliers finalserie i NBA-slutspelet. Nästa match spelas inte förrän natten till söndag, svensk tid. Då kan svenskarna i Lake Erie Monsters få lyfta Calder Cup. Frågan är om någon av dem också får lyfta Jack A. Butterfield Trophy som slutspelets mest värdefulla spelare. Den titeln har sedan tidigare vunnits av två svenska målvakter. 2003 vann Johan Holmqvist priset, och 2011 var det Robin Lehner som fick den fina utmärkelsen.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games