Cam Fowler.
Nyheter

Efter Vatanens kontrakt – han ser ut att få lämna Anaheim Ducks

ANNONS

Med kontrakteringen av Sami Vatanen avklarad och pågående förhandlingar med Hampus Lindholm om ett nytt kontrakt förefaller det bli Cam Fowler som kommer att få lämna Anaheim Ducks, skriver Orange County Register.

Klubben jobbar utifrån en intern lönebudget och har inte råd att spendera hela vägen upp mot lönetaket. Det kommer att tvinga general managern Bob Murray att ta en del svåra beslut. Tidigare ryktades Vatanen vara den spelare som låg sämst till, men efter att ha skrivit ett nytt fyraårskontrakt värt 19,5 miljoner dollar med klubben står det klart att 25-åringen inte kommer att försvinna någonstans.

24-årige Fowler, draftad som tolfte spelare i första rundan 2010, har två år kvar på ett kontrakt som ger honom fyra miljoner dollar per säsong. OC Register spekulerar i att Ducks kommer att använda Fowler för att försöka förstärka laget med ytterligare en forward.

På backsidan har Ducks en uppsjö intressanta spelare som på sikt skulle kunna ersätta Fowler. Tidigare JVM-backen Shea Theodore har redan gjort bra i från sig i NHL medan intressante Brandon Montour står på tillväxt i AHL och Jacob Larsson och Marcus Pettersson finns i SHL.

Utöver Hampus Lindholm förhandlar Ducks även nytt kontrakt med Rickard Rakell, som sköt 20 mål den gångna säsongen. Dessutom måste man ta ett tufft beslut kring målvaktsposten, där Frederik Andersen sitter på utgående kontrakt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 april
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games