Calle Järnkrok.
Nyheter

Järnkrok hoppas på förlängning i Nashville: ”Förhoppningsvis blir jag kvar”

ANNONS

Han kommer från sin bästa NHL-säsong, men om en vecka går kontraktet med Nashville ut. Om Calle Järnkrok får bestämma blir han dock kvar i Predators.
– Jag trivs väldigt bra i Nashville och förhoppningsvis blir jag kvar där, säger han till hockeysverige.se.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Calle Järnkrok har sakta men säkert jobbat till sig en plats i NHL. Förra säsongen svarade han för 16 mål och totalt 30 poäng på 81 matcher i Nashville. Nu har den 24-åriga före detta Brynäs spelarens kontrakt gått ut.

Under sommaren har Järnkrok tillsammans med Nicklas Bäckström och kusinen Elias Lindholm tagit hjälp av personliga tränaren Andreas Öhgren för att komma ännu bättre förberedd inför säsongen 2016/17. Hockeysverige.se reste till Gävle för att kika lite närmare på sommarträningen och under uppvärmningen fick vi en intervju med Calle Järnkrok.
– Jag känner många som har kört med Andreas och han är väldigt bra på den han gör. När han kunde komma hit och köra med oss också vart det perfekt. Sedan pratar vi med honom varje dag så vi vet vad vi ska träna på när han inte är här.

Nu har Calle Järnkrok bara varit under träning hos Andreas Öhgren under en kortare period, men är så här långt mycket nöjd med den träning han fått.
– Vi har bara kört under två veckor, men det har fungerat väldigt bra hittills. Vi får väl se i vinter hur bra träningen var, säger Calle Järnkrok lite skämtsamt som en passning till Öhgren som står strax bredvid och diskuterar uppvärmningsövningar med Nicklas Bäckström.

Hur ställer sig Nashville till att du anlitar just Andreas Öhgren till din sommarfys?
– Alla får köra sitt eget på sommaren och jag får har ju fått lite förslag därifrån på vad jag kan träna på, vilket man får göra lite som man vill med. Dom är nöjda bara man kommer tillbaka bra tränad.

DSC_0082

Calle Järnkrok gjorde sin NHL-debut säsongen 2013/14. Då inledde han sin tid där borta mycket fint och svarade för två mål och totalt nio poäng på tolv matcher. Allteftersom har förtroendet för tidigare Brynäsforwarden växt hos Nashvilles organisation. Den här säsongen kom också att bli hans poängmässigt bästa.
– Vi hade lite tungt i mitten av säsongen. Det blev lite upp och ner, men sedan spelade vi bra i slutet. Sedan är det alltid tufft att förlora som vi gjorde i ”game seven” i andrarundan mot San José

Din egen prestation?
– Jag fick ju spela mer än säsongen innan, men jag spelade inget powerplay och så vidare. Det var i alla fall min bästa säsong hittills så jag får ändå vara lite nöjd.

Nashville gjorde en väldigt bra säsong trots att ni blev utslagna i andra rundan. Vad är styrkan i den här gruppen som ni har?
– Framförallt har vi en målvakt a (Pekka Rinne) som är riktigt bra. Dessutom har vi riktigt bra backar. Det är nästan dom som gör laget och nära på dom mesta av våra poäng framåt. Vi har riktigt en riktigt bra backuppsättning och en grymt bra målvakt.

ekholmforsberg

En av backarna som klivit fram mycket under säsongen är Mattias Ekholm.
– Han har blivit grymt viktig för oss. Jag tycker att han gjorde en riktigt bra säsong förra året och tycks bara bli bättre och bättre.

Offensivt var det en annan svensk som kom att bli lagets bästa poängplockare, Filip Forsberg.
– Filip är kanske vår offensivt skickligaste spelare så det är klart att han är väldigt viktig. Han är grymt bra framåt och gör det han ska där.

Förutom Järnkrok, Forsberg och Ekholm har även svenskarna Viktor Arvidsson, Petter Granberg och Pontus Åberg varit med i Nashville under säsongen.

– Man tänker väl inte så mycket på att det är svenskar när man är på hallen. Sedan är det ganska skönt att ha några svenskar som man kan hänga med vid sidan av. Samtidigt blir det inte så mycket tid över för att för att hänga. Det blir lite middagar och sådant, men man har, som sagt var, inte så mycket tid att göra saker vid sidan av hockeyn under säsongen.

Vad gör du i Nashville när du får lite tid över, är det besök i några av stadens alla musik ställen som gäller?
– Dom har ju några bra sådana, skrattar Järnkrok och fortsätter: Är man bara ledig kan det bli någon sväng på någon sådan också.

järnkrok

Calle Järnkrok.

Calle Järnkrok har ännu inte skrivit något nytt kontrakt med Nashville. När vi avslutar intervjun med att prata om förväntningarna på nästa säsong är han i och med det lite osäker på vilka mål han redan nu vill sätta upp. Men det står i alla fall klart att han gärna stannar i Nashville.
– Det är lite svårt att säga vilka förväntningar jag ska ha eftersom jag inte skrivit på någonting ännu. Först skulle jag vilja få det klart. Sedan får vi se vad Nashville värvar och så vidare.
– Jag vill i alla fall spela som jag gjorde den här säsongen och inte hamna i en tredje eller fjärdefemma, men samtidigt är det upp till Nashville. Vi får se vilken roll jag får det vet jag inte ännu.

Det är i alla fall Nashville du vill spela nästa säsong?
– Ja, jag trivs väldigt bra i Nashville och förhoppningsvis blir jag kvar där.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL