Nolan Patrick.
WHL

Han är favorit att gå etta i draften 2017: ”Sky is the limit”

ANNONS

Det blir inte enkelt att följa Connor McDavid och Auston Matthews, men det är precis vad Nolan Patrick ser ut att behöva göra. Han tippas nämligen gå som nummer ett i draften 2017.
– Han ser inte ut som en ung kille på isen. Sky is the limit, säger NHL Central Scouting’s John Williams.

Efter några år där förstavalet varit tämligen givet, och upphajpat under flera år, är det något mer ovisst inför nästa säsongs draft i Chicago. Men med ungefär ett år kvar till händelsen finns det en favorit.

Det är kanadensaren Nolan Patrick, hemmahörande i Brandon Wheat Kings i WHL. Patrick är en offensivt skicklig spelare som för det mesta huserar som center. Säsongen som gick sköt han 41 mål, och spelade fram till 61, på 72 matcher.
– Han påminner mig om spelare som Sam Reinhart eller Leon Draisaitl, eftersom han inte är speciellt flashig men bra och smart. Han läser isen bra, och är både en målskytt och en spelfördelare. Han spelar hellre fram andra, men gjorde ändå 41 mål den här säsongen, säger Peter Sullivan på NHL Central Scouting till nhl.com.

Winnipegbördige Patrick är inte lika omtalad som Connor McDavid eller Auston Matthews var i samma läge, men spås en lysande framtid. Han är med sina 191 centimeter en relativt stor spelare, som inte bara kommer bidra med poäng.
– Han spelar varje situation. Han är stor, han gör viktiga mål, och han ser inte ut som en ung kille på isen. Sky is the limit, konstaterar John Williams, också han på NHL Central Scouting.

Precis som Auston Matthews förra året var Nolan Patrick bara några dagar för gammal för att få finnas med redan i årets draft. Med tanke på att han blev WHL-slutspelets MVP när hans Brandon Wheat Kings vann titeln hade han förmodligen gått väldigt tidigt även i år. Nu får han ett helt år till av stenhård bevakning innan det är hans tur att väljas.
– Jag får bara ta mig igenom det. Jag ska försöka att inte fokusera så mycket på det när jag spelar. Just nu tänker jag inte på vilken placering jag är tippad att draftas på, och jag ska bara försöka jobba hårt så att laget kan vinna nästa säsong. Det är allt jag fokuserar på, säger 17-åringen själv.

Andra som tippas gå tidigt i draften är Kailer Yamamoto från Spokane Chiefs, Windsor Spitfires Gabriel Vilardi, Vanya Lodia från Erie Otters, Frölundas finske supertalang Kristian Vesalainen – och förstås Timothy Liljegren från Rögle. Liljegren rankas allmänt på platserna två till fem inför nästa års draft.
– Han är en väldigt stor talang. En bra tvåvägsspelare som kan flytta pucken bra, säger den legendariske Göran Stubb till nhl.com.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL