Leif Strömberg m fl.
Växjö Lakers HC

LISTA: ”Strumpans” val – de är Sveriges fem bästa tränare

ANNONS

Vem är svensk hockeys bästa coach idag? Är det nya förbundskaptenen Rikard Grönborg eller förre förbundskaptenen Pär Mårts? Eller är det SM-guld coachen Roger Rönnberg, Leksands sensationscoach ”Perra” Johnsson eller Luleås guldcoach Fredrik Glader? Givetvis handlar det mycket om tycke och smak. Hockeysverige.se bad den rutinerade och mångåriga coachen Leif Strömberg plocka ut vilka fem han tycker är Sveriges bästa coacher för tillfället.

5. Gunnar Persson, Rögle J20
– Gunnar är en coach som jag mött väldigt mycket. Han har jobbat både som coach och assisterande coach och betydde enormt mycket när Rögle gick upp i SHL. En sympatisk kille som bland annat varit i Brynäs tillsammans med Roger Melin, han har tränat Borås och så vidare. Jag har stor respekt för Gunnar och jag tycker att han är en väldigt skicklig coach. Dessutom är han kylig, rolig och lite svår att möta som coach samtidigt som han har en glimt i ögat. Han har naturligtvis en bra skola i ryggen från sin spelarkarriär i Brynäs.

4. Roger Rönnberg, Frölunda
– Man har tagit ett beslut i hela Frölundas organisation att vara tålmodiga. Laget har skickliga spelare, allt från vattenbärarna som Anton Axelsson, Niklas Lasu och dom här killarna. Sådana kan inte ett lag vara utan. Roger är den som styr den här maskinen på ett bra sätt. Han har kommit rätt i den här maskinen så han blir det fjärde valet för mig. Samtidigt hade han även kunnat vara på första plats med guldet i bakfickan.

3. Stefan Klockare/Bert Robertsson och Skellefteås stab

Foto: Bildbyrån

– Klockare, ”Berra” Robertsson och Hasse Wallson har varit i Skellefteå de senaste säsongerna. Jag tycker att Bert och Klockare gör ett väldigt bra jobb på verkstadsgolvet. Två roliga och ambitiösa killar. Jag gillar deras blick för hockeyn. Även Wallson tillsammans med Lasse Johansson har gjort ett kanonjobb. Nu är dom båda nere i Zürich och dom kommer säkert göra det bra också. Fredrik Öberg kommer in istället och han var en lurig spelare att möta som coach. Skellefteå satte en stämpel att så här ska man jobba och sedan har man tagit den riktningen. Ledarna i klubben har haft tålamod med sig själva vilket är nummer ett då det gäller att ha tålamod med andra och man har verkligen lyckats pumpa fram talanger där uppe.

2. Roger Melin, AIK
– Jag har stor respekt för Roger och har mött honom mycket som coach i olika klubbar. Han är precis som Gunnar Persson, svår att möta men har glimten i ögat och är en skön kille. Han har kommit lite halvrätt i AIK några gånger och framförallt nu senast. Han får folk att jobba och prestera. Samtidigt är Roger riktigt jävla lurig och kan förändra matchbilder. Jag tror att AIK med Roger Melin vid rodret kan vara en kandidat till att gå upp i SHL nästa säsong.

1. Sam Hallam, Växjö
– Alla som jag nämnt här skulle kunna vara etta, till och med ”GP” (Gunnar Persson). Men jag tycker att Sam Hallam har en väldig koll på läget och vet vad han håller på med. I Karlskoga var han min högra hand på isen. Han var inte den snabbaste eller mest tekniska, men när han spelade hade han en ruggig skalle. En kille man satte in då det var 30 sekunder kvar och tekning i egen zon. Sam har kan behärska sin ilska på ett bra sätt när han blir förbannad, för det blir han ibland. Jag gillar också det här mentala han har – kylan. Att han tog guld med Växjö Lakers var en fantastisk prestation.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL