Filip Forsberg gillar värvningen av P.K. Subban.
Nyheter

Filip hyllar värvningen av P.K. Subban: ”Han är ingen vanlig back”

ANNONS

Shea Weber kommer saknas, men P.K. Subban blir en stor tillgång till Nashville. Så uppfattar Filip Forsberg trejden som tog Nashvilles lagkapten till Montréal, och superstjärnan Subban åt andra hållet.
– Publikintresset i Nashville blir bättre och bättre. Kan vi dessutom få en som redan är en stjärna på och även vid sidan av isen, den stjärnstatus han redan har där, klart att det kan öka intresset för laget ännu mer, säger Forsberg till hockeysverige.se.

SEGELTORP (HOCKEYSVERIGE.SE)

Filip Forsberg visade med sina 33 mål den senaste säsongen i Nashville att han är på allvar är på väg in bland dom riktigt stora i NHL. Hans klubb gjorde en fin grundserie men i slutspelets andra runda blev det blivande finallaget San José för tuffa att rubba. Med sina totalt 64 poäng blev han också lagets bästa poängplockare och trots att han bara är 21 år drar han ett ganska tungt lass i Nashville.

En klubb som han för övrigt nyligen skrivit ett ganska fördelaktigt sexårskontrakt med. Något som visar hans betydelse för klubben.
– Det var en bra säsong för Nashville. Vi började säsongen lite halvknackigt. Sedan jobbade vi oss in och blev också bättre och bättre under säsongen. Sedan var det såklart surt att åka ur slutspelet på det sätt vi nu gjorde, säger Filip Forsberg när hockeysverige.se träffar honom för en intervju på CCM skill camps i Segeltorpshallen i Huddinge.

Varför räckte ni inte till mot San José i slutspelet?
– Det är svårt att säga. Först och främst är San José ett bra lag som också tog sig hela vägen till final. Samtidigt kanske vi inte kom upp riktigt och när vi kom till sista matchen kändes vårt lag lite slutkört.
– Man ska aldrig skylla på spelschemat, men det blev tur och retur till västkusten fyra, fem gånger två matchserier i rad (först Anaheim och sedan San José). Klart att det ändå sätter sina spår.

DSC_0647 - kopia

Filip Forsberg har, som sagt var, fått en bärande roll i Nashville, men han känner inte att det skulle vara någonting som sätter en negativ press på honom eller är betungande.
– Press vill man ha oavsett var man spelar. Det är man väl uppväxt med. Oavsett vart man än spelar vill man vara en av dom bidragande orsakerna till att laget vinner. Sedan får du såklart en press på dig om du inte kan leva upp till det. Det är ändå den rollen som jag vill ha och självklart något jag strävar efter och kunna bygga vidare på.

Är det svårt att hantera den här pressen?
– Hur det än är så handlar det om att spela hockey och inte så mycket det som är runtomkring. Nashville är dessutom ett ganska bra ställe att spela på. Jag hade måltorka i början av säsongen men jag fick knappt en fråga om det under den tiden förutom då vi mötte Toronto. Då var det dessutom Torontos media som hade uppmärksammat det. Däremot var det ingenting från media i Nashville. På så vis är dom väldigt positiva där.

Nashville har till kommande säsong trejdat till sig P.K Subban från Montreal. En värvning som Filip Forsberg tror kommer att lyfta laget.
– Han är en fantastisk hockeyspelare. Personlighetsmässigt blir det en ganska stor förändring. (Shea) Weber var lugn och trygg. Nu kommer Subban in som en frisk fläkt. Klart att det ska bli spännande att se.

Hur väl känner du till P.K Subban vid sidan av isen?
– Egentligen ingenting. Jag pratade med (Jacob) de la Rose. Det är vad han sa som är det enda jag har hört. Annars har jag bara stött på honom i matcherna då vi mött Montreal.
– Han sa ungefär som det jag sa, att det är en kul kulle som pratar mycket och tar mycket plats. Det tror jag kommer ge mer dragningskraft kring vårt lag.

DCC16010921_Penguins_at_Canadiens

P.K. Subban.

Hur är han att spela mot?
– Han är oberäknelig. Han är ingen vanlig back som lägger enkla pass utan det kan vara snurrfinter och allt möjligt. Jag tror att han kommer bli en publikfavorit, absolut, säger Filip Forsberg med ett leende och fortsätter:
– Publikintresset i Nashville blir bättre och bättre. Kan vi dessutom få en som redan är en stjärna på och även vid sidan av isen, den stjärnstatus han redan har där, klart att det kan öka intresset för laget ännu mer.

Ni tappar Shea Weber, vad kan det betyda för Nashville?
– Det kommer såklart att betyda mycket. Hockeymässigt är det hugget som stucket. Weber är lite mer trygg och kanske lite bättre defensivt. Subban har kanske lite mer uppsida och så vidare.
– Nu vet inte jag hur Subban är som person, men ledaregenskaperna var verkligen det som kännetecknade Weber. Det blir såklart något som vi andra kommer få fylla upp.

DSC_0643

Filip Forsberg tillsammans med Robert Nordmark.

Till nästa säsong förstärks Nashville på målvaktssidan med en 24-åring från Eksjö som senaste säsongen gjorde stor succé i Malmö, Jonas Gunnarsson.
– Jag har mött honom då jag spelade i Leksand och vi mötte Troja. Då var han utlånad dit från HV 71. Jag har hört att han haft en riktigt bra säsong. Det ska bli kul att lära känna honom under träningslägret. Han började förra säsongen i Pantern och efter att han kommit tillbaka till Malmö så ska han ha varit riktigt bra.

Är du överraskad över att Nashville skrev kontrakt med honom?
– Ja, lite grann såklart eftersom han kom från ingenstans. Samtidigt så är bra målvakter åtråvärda och behövs i alla lag.

Hur ser du på målvaktssidan i Nashville till nästa säsong?
– Vi har Pekka (Rinne) som är den kanske bästa målvakten i ligan. Nu lämnade (Carter) Hutton för (St. Louis) Blues, men (Juuse) Saros är väl den naturliga arvtagaren. Nu blir antagligen han kvar i Milwaukee ytterligare en säsong tillsammans med Jonas Gunnarsson. Sedan har vi (Marek) Mazanec som ska kunna matcha Pekka.
– Jag tycker att det ser bra och spännande ut på målvaktssidan.

Vilka krav och förväntningar ställer du på din egen prestation nästa säsong?
– Man vill alltid bli bättre. Vi har ett jäkligt spännande och ungt lag och det ska bli skit kul att kunna bygga vidare på det nu när jag vet att jag blir kvar i Nashville sex säsonger till. Det stora målet är att kunna ta nästa steg både personligt och lagmässigt, avslutar Filip Forsberg.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch