Mika Zibanejad och Henrik Lundqvist
Nyheter

”Henke” har stora förhoppningar på Zibanejad: ”Hoppas han kan tillföra spets”

ANNONS

Henrik Lundqvist ser sin nya lagkamrat Mika Zibanejad som en spännande spelare med ett bra skott. Nu hoppas han på att JVM-hjälten kan ta fortsatta steg i Rangerströjan.
–  Det är en härlig plats att spela hockey på när man spelar bra och levererar, säger Lundqvist till hockeysverige.se.

Igår blev det klart att den tidigare JVM-hjälten Mika Zibanejad trejdats från Ottawa till New York Rangers. Som ni kunde läsa på hockeysverige.se har Mika Zibanejad skjutit 64 mål och totalt noterat 151 poäng på 281 matcher i Senatorströjan 23-årige Zibanejad kommer från sin poängmässigt bästa NHL-säsong. Han sköt 21 mål och spelade  fram till 30, vilket gjorde honom till intern poängligafemma för Ottawa. Svensken har bara ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt, värt drygt 2,6 miljoner dollar.

Henrik Lundqvist B

Henrik Lundqvist

Henrik Lundqvist, av många ansedd som världens bästa målvakt och som spelat i New York Rangers sedan 2005, ser fram emot att få Zibanejad som lagkamrat på Manhattan.
– Jag tycker att han är en spännande spelare. Vi har mött honom en del senaste säsongerna och han är skicklig och har ett riktigt bra skott samtidigt som han är teknisk. Jag hoppas att han kommer passa in bra och trivas i New York. Det är en härlig plats att spela hockey på när man spelar bra och levererar. Han har alla möjligheter att göra det, säger Henrik Lundqvist till hockeysverige.se och fortsätter:
– Jag har bara träffat honom några enstaka gånger så jag känner inte så väl ännu. Vi får se hur lågt det blir som vi hinner träna och spela tillsammans innan seriestarten, men då får jag lära känna honom lite bättre.

Vad hoppas du han kan tillföra New York Rangers?
– Det jag hoppas är att han kan tillföra spets. Han är duktig på att göra mål, har en del tyngd och är lite rivig i sin spelstil. Dessutom är han stark. Som jag sa så har han ett bra skott samtidigt som han förhoppningsvis ger oss spetsen där framme och kan stänka in lite mål.

Det är inte bara Mika Zibanejad som är svensk och nästa säsong kommer som ny till Rangers. Även Robin Kovacs och Malte Strömwall kommer spela för er, hur går dina tankar kring att Rangers plockar många unga svenskar till organisationen just nu?
– Jag tycker bara att det är kul då svenska spelare kommer till Rangers och det är alltid väldigt lätt att lära känna svenskarna. Vi kommer oftast från ganska liknande bakgrunder och delar samma syn på saker och ting.
– Sedan vill jag givetvis dom väl och hoppas att det går så bra för dom som möjligt. New York är ett speciellt ställe att spela på, inget snack om den saken, men kan man få det att funka så har man alla möjligheter i världen att ha det riktigt kul samtidigt som man är så fokuserad som möjligt.

I New York Rangers trupp inför säsongen 2016/17 finns förutom Henrik Lundqvist och Mika Zibanejad även svenskarna Jesper Fast och Oscar Lindberg. I farmarlaget Hartford Wolf Pack finns Magnus Hellberg, Calle Andersson, Robin Kovacs och Malte Strömwall.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch