Filip och Fredrik Forsberg. Foto: Ronnie Rönnkvist

För fjärde gången anordnades CCM Skills Camp i Segeltorp. Hockeysverige.se åkte dit och träffade bland annat bröderna Filip och Fredrik Forsberg som en gång i tiden själva var storögda gossar som gick på hockeyskolor och fick träffa sina idoler.
– Jag har ju stått där själv och jagat autografer, säger Filip Forsberg till hockeysverige.se.

SEGELTORP (HOCKEYSVERIGE.SE)
Förra helgen anordnades CCM Skills Camp för fjärde gången. Redan förra året var hockeysverige.se på plats i Segeltorpshallen utanför Stockholm för att besöka den uppskattade campen där hockeyungdomar får vara med och prova CCM:s utrustning, men även träffa några av svensk hockeys riktigt stora stjärnor.

I år var bland andra nyblivna Stanley Cup-mästaren Carl Hagelin på plats, men även Nashvilles Filip Forsberg och hans bror Fredrik, som till vardags spelar för Leksand. Instruktörer på campen var Johan Tornberg och Robert Nordmark.
– Satsningen på CCM Skills Camp från vår sida är för att ungdomar ska få spela hockey och en upplevelse för en dag. Att vi kan få vara med och bidra till att dom som är här blir bättre hockeyspelare, säger Robert Zaring på CCM när hockeysverige.se slår sig ned med honom Segeltorpshallens kafeteria för en intervju om campen.
– Vi bjuder in dom bästa spelarna i Sverige i åldern 12-13 år. Vi har även en öppen ansökan för övriga som vill vara med. Det här är ett sätt för oss att bjuda tillbaka lite grann till hockeyspelarna som är i den åldern där man ska bestämma sig för om det är hockey eller något annat som man vill göra. Då hoppas vi att man blir inspirerad en sådan här dag då man blir utbildad av dom absolut bästa hockeycoacherna inom fys, is och mental träning.
– Samtidigt är det ett sätt för oss att få ut vår senaste produktserie. Att killarna och tjejerna här får testa den före alla andra. Eftersom hockeyprodukter är ett ganska stort inköp i dag så kan det vara bra att testa utrustningen innan man köper den i butiken.


Robert Zaring. Foto: Ronnie Rönnkvist

När hockeysverige.se gör den här intervjun sitter vi i Segeltorpshallen, men det är långt ifrån det enda stället CCM smäller upp sin camp under sommaren.
– Det är fjärde året som vi kör det här. Från början var vi i sex länder runt om i Europa. I år är vi i 13 länder här i Europa inklusive Japan. Totalt är det 16 campdagar och vi når 1 600 spelare på den här sidan Atlanten.
– Samtidigt genomför vi samma sak i Nordamerika. Där har vi tio stopp i dom största hockeyregionerna så som Toronto, Montreal och så vidare. Där når vi ytterligare 2 500 spelare.

Hur har du upplevt responsen från tjejerna och killarna som är med på campen?
– Otroligt positiv. Att få prova alla produkter är något som ungdomarna tycker är väldigt häftigt. Att sedan dessutom bli tränad av Johan Tornberg som man sett i landslagsbåset eller Robert Nordmark tror jag att man blir väldigt inspirerad av.
– Sedan har vi även NHL-spelare på plats. I dag (läs: lördag) har vi Filip Forsberg på plats med sin bror Fredrik. I morgon (läs söndag) kommer Carl Hagelin hit. Våra hockeyungdomar idag kommer inte i kontakt med våra absolut bästa hockeyspelare. Därför är vi väldigt måna om att få hit NHL-spelare och dom killarna vi har här på plats är väldigt bra med ”kidsen” och även väldigt ödmjuka.
– Vi gör inte så mycket reklam för att just dom här NHL-stjärnorna kommer. I stället vill vi att det ska bli en överraskning när man får chansen att träffa någon av dom här stora stjärnorna.


Foto: Ronnie Rönnkvist

”JAG HAR SJÄLV STÅTT DÄR OCH JAGAT AUTOGRAFER”

Efter intervjun med Robert Zaring slår vi oss ner i ledarnas fikarum i Segeltorpshallen med bröderna Filip och Fredrik Forsberg som mycket väl minns hur kul det var att få vara med på sina första hockeyskolor.
– Min första hockeyskola var garanterat i Leksand. Så fort jag var gammal nog var jag med där. Sedan var jag med där flera veckor varje år till jag var för gammal för att vara med där, säger Filip Forsberg med ett leende.
Fredrik Forsberg:
– Jag tror faktiskt inte att jag har varit på någon annan hockeyskola än den i Leksand. Det har varit fullt upp eftersom man, precis som Filip sa, gått fyra veckor i rad eller hoppat in då det funnits lediga platser.

Filip, har det varit någon speciell hockeyspelare som varit med som instruktör på Leksands hockeyskola och som du beundrat lite extra?
– Johan Hedberg var väl den största hemliga gästen. Han var inte med på isen utan honom fick man träffa sista kvällen på hockeyskolan. Det är han som jag framför allt kommer ihåg. Sedan var det med många A-lagsspelare vid den tiden, Jesper Ollas, Elias Granath, Robert Nilsson… Robban var riktigt tung, haha…

Nu är ni båda förebilder själva, hur tänker ni kring det?
– Klart att det är roligt att folk känner igen mig och att jag är en förebild för några. När jag var i den åldern som killarna och tjejerna som är här nu är så såg minns jag att det var hur kul som helst om en A-lagsspelare eller någon annan känd spelare var med och visade lite. Man tar till sig lite extra mycket när man vet att det är någon som kan, säger Fredrik Forsberg varpå Filip Forsberg fyller i:
– Jo, men så upplever jag det också. Nu kanske det blir ett steg till för mig efter all uppståndelse med det nya kontraktet (sex nya säsonger med Nashville). Hur det än är så gäller det att vara trevlig även om det alla gånger inte är kul att skriva autografer i en halvtimme efter att vi har kört is uppe i Leksand. Samtidigt är det något som kommer med jobbet och ingenting som man kan skita i. Det handlar om att föregå med gott exempel.
– Jag har ju stått där själv och jagat autografer och givetvis ska man ha respekt för dom som vill ha en autograf.

Hur har responsen varit från ungdomarna som ni mött i dag?
– Det har varit kul och det verkar som dom flesta har lyssnat på vad vi har sagt i alla fall. Sedan är det väldigt bra när Johan och Robban är ledare ute på isen samtidigt som allt är väldigt bra anordnat. För oss när vi kommer hit så är det verkligen kanonbra och bra upp styrt. Det har bara varit att ta med sig skridskor och ingen annan packning när vi åkte hit. Vi fick allt annat här på plats så det vara bara ut och köra. Vi har inte behövt göra så mycket mer än att gå ut och ha roligt, säger Filip Forsberg med ett leende.
Fredrik Forsberg:
– Vi uppskattar att få vara med ute på isen. Marknadsföringsmässigt är det bra även för oss att vara ute bland barn. CCM är dessutom så pass stort att det bara är roligt att få hjälpa till och få vara med på sådan här grejer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *