Hampus Lindholm. Foto: Icon Sportswire

NHL-lagens trupper börjar bli färdiga, men det finns de som fortfarande har problem att ta itu med. Tampa Bay ska förlänga med två profilstarka ryssar, Washington ska försöka få in en av sina stjärnbackar, och Anaheim har två svenskar att förlänga med.

Här listas de tio hetaste spelarna som fortfarande inte skrivit på något nytt kontrakt till nästa säsong. Notera att samtliga är så kallade restricted free agents, och att deras tidigare klubb alltjämt har förstatjing på spelarna.

1. Johnny Gaudreau, Calgary
”Johnny Hockey” är en potentiell superstjärna som förra säsongen noterade 78 poäng på 79 matcher och kom sjua i hela NHL:s poängliga. Får han ett ”storstjärnekontrakt” direkt?

2. Nikita Kutjerov, Tampa Bay
Väntas få ett kontrakt i trakterna av sex miljoner dollar. Snuddade vid 70 poäng förra säsongen, och många ser honom som en lika viktig del av Tampa Bays framtid som Steven Stamkos.

3. Hampus Lindholm, Anaheim
En av NHL:s främsta unga backar, som förväntas bära Anaheim för lång tid framöver. Kommer få ett fett och förmodligen långt kontrakt med Ducks. Sveriges näste världsback, om han inte redan är en sådan.

4. Tyson Barrie, Colorado
En högerskjutande back med enorma kvalitéer offensivt. Det är en drömspelare för alla att ha i sitt lag. Nämns ständigt i trejdrykten, men visste måste Colorado göra allt för att behålla honom? Är lagets enda RFA, sedan man förlängt med Mikhail Grigorenko.

5. Dmitrij Orlov, Washington
Rysslands kanske främsta back just nu. Tillsammans med John Carlson är han Washingtons viktigaste back. Oroväckande rapporter gör gällande att han inte är nära att enas med Capitals.

6. Sean Monahan, Calgary
Calgary har ett av ligans mest spännande lag, och det kommer bli problem på sikt att behålla alla unga stjärnor. Sean Monahan gjorde över 60 poäng förra säsongen, och är bara 22 år.

7. Rasmus Ristolainen, Buffalo
Finlands JVM-hjälte från 2014 är på väg att bli en världsback. I Buffalos spännande lag kommer han vara den ledande backen, både nu och på sikt. Kan räkna med ett riktigt fint kontrakt.

8. Rickard Rakell, Anaheim
Förra säsongens genombrottsman sköt 20 mål och kom över 40 poäng. En nyckelspelare för många år framöver, och man kan nog räkna med att Ducks försöker ge honom ett långt kontrakt direkt.

9. Jacob Trouba, Winnipeg
Flera klubbar sägs vara ute efter Trouba. Allra hetast ska Boston vara. Winnipeg har många unga backar på gång, och kan säkert släppa Trouba på sikt. Börjar få ett genombrott i NHL.

10. Matt Dumba, Minnesota
Det förs samtal mellan Dumbas agent och Minnesota, men än så länge är inget kontrakt påskrivet. Bland Minnesotas alla unga backar får man nog ändå säga att Dumba är den med störst potential.

Andra spelare värda att nämna: Valerij Nitjusjkin Dallas, Ryan Strome New York Islanders, Cody Ceci Ottawa, Nikita Nesterov Tampa Bay.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *