Evander Kane.
Nyheter

Nya problem för Evander Kane – stäms för misshandel av kvinna

ANNONS

Evander Kane fortsätter att befinna sig i blåsväder. Nu har ännu en kvinna som anklagat Buffalo Sabres-forwarden för en rå misshandel på ett hotellrum i Buffalo i samband med julhelgen i fjol tagit sitt ärende till delstaten New Yorks högsta domstol.

Det har varit en stormig sommar för Evander Kane. I samband med draften i Buffalo i slutet av juni arresterades den 25-åringen för att ha uppträtt hotfullt mot några kvinnor på en bar i de centrala delarna av staden. Han anklagas bland annat för att ha tagit strupgrepp på en av kvinnorna.

Nu kommer nästa problem för Buffalo Sabres forward. En kvinna anmälde honom för att ha misshandlat henne på ett hotellrum i anslutning till Sabres arena First Niagara Center natten mellan den 26 och 27 december i fjol. I mars friade distriktsåklagaren Kane från anklagelserna, men nu har kvinnan tagit ärendet vidare till delstaten New Yorks högsta domstol där fallet ska prövas igen.

Enligt stämningen, som Buffalo News tagit del av, ska Kane ”med intention och/eller hänsynslöshet ha utsatt målsägaren för ett extremt och kränkande uppträdande på ett så chockerande och upprörande sätt att det överskrider alla former av anständighet”.

I anmälan står det också att Kane ”utsatte målsägaren för svår emotionell smärta” och att drabbades av flera fysiska skador ”som utmynnade i ymniga blödningar, krävde flera kirurgiska ingrepp samt blodtransfusioner liksom ett svårt emotionellt trauma”.

Under måndagen fanns Evander Kane på plats i domstolen i Buffalo för att svara på de anklagelserna mot honom i slutet av juni. Han hävdar sig vara oskyldig till dessa. Han har tidigare hävdat sin oskuld i fallet på hotellrummet i slutet av december.

Allt strul med rättvisan har skapat en hel del trejdspekulationer kring kanadensaren, som kom till Buffalo Sabres från Winnipeg Jets i februari 2015 efter att ha hamnat i onåd med både klubbledningen och lagkamraterna i Kanada.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch