Maxime Comtois har precis satt 3-1 för Kanada i spel tre mot fem – minuten efter han gjort 2-1 i fyra mot fem.
Nyheter

Småkronorna sänkta – av sitt eget powerplay

Ett mål bakåt när man spelade fem mot fyra och ett när man spelade fem mot tre sänkte Småkronorna i den för laget sportsligt sett betydelselösa avslutningsmatchen i gruppspelet mot Kanada, som vann matchen med 4-1.

Småkronorna var redan inför den avslutande gruppspelsmatchen mot Kanada klara gruppsegrare i sin grupp i Memorial of Ivan Hlinka. Det kunde ni läsa om tidigare idag.

Därför var det inte mycket mer än bragging rights att spela om för svenskarna mot Kanada, medan Kanada spelade för så mycket mer än så. Man spelade för sin överlevnad i turneringen som man vunnit åtta år i rad.

Kanada vann också matchen med 4-1 och grundlade segern i slutet av andra perioden när Småkronorna spelade i numerära överlägen och hade jätteläge att gå upp i ledningen.
Erik Brännström hade precis kvitterat till 1-1 när man fick powerplay när Isac Lundeström tappade pucken på blålinjen och friställde Maxime Comtois som satte 2-1 för Kanada.
Minuten senare fick Småkronorna chansen i fem mot tre, när samme Comtois snodde pucken av Timothy Liljegren och inte heller nu gjorde något misstag i friläget mot Olle Eriksson Ek.
Två mål av Comtois i numerärt underläge på 64 sekunder, alltså.

För Kanadas del innebar segern att man har chansen att nå semifinal fortfarande, men det kommer krävas hjälp av Slovakien som måste besegra Ryssland i gruppens sista match för att Kanada ska komma före ryssarna.

För svensk del väntar semifinal på fredag mot förlorande lag i mötet mellan Tjeckien-USA.