John Tavares.
Toronto

Tavares krossar Toronto-fansens dröm: ”Jag har ingen anledning att flytta”

ANNONS

Inför sommarens free agent-period var Steven Stamkos den stora snackisen i Toronto. När han förlängde med Tampa Bay Lightning började Maple Leafs fans kasta lystna blickar på en annan tidigare draftetta från Toronto-området – John Tavares. Men även i det fallet förblir förhoppningarna om en hemkomst troligtvis bara en dröm.
– Jag har ingen anledning att flytta, säger Tavares i en intervju med Newsday.

Toronto är ett av ishockeyns högsäten och tillika en stad där NHL-laget Maple Leafs omgärdas av ständiga rykten, seriösa som oseriösa. När Tampa Bay Lightnings lagkapten och superstjärna Steven Stamkos kom nära att bli unrestricted free agent i somras hade han sedan över ett år tillbaka placerats i hemstaden med ett lönnlöv på tröjan.

I slutändan valde draftettan från 2008 att stanna i Tampa då han skrev ett nytt åttaårskontrakt med klubben värt 68 miljoner dollar bara dagar innan han skulle ha kunnat kliva ut på öppna marknaden. För många av Toronto-fansen kom det beskedet som ett dråpslag. Men det dröjde inte länge innan media i staden pekade ut en ny tänkbar free agent-värvning med rötterna i området. Nämligen John Tavares.

25-åringen, som gick etta i draften 2009, sitter på ett kontrakt med New York Islanders som löper ut sommaren 2018. Om han inte förlänger det kliver han i så fall ut på öppna marknaden. Redan nu har det spekulerats att så kan bli fallet och att Tavares i så fall skulle välja att komma hem till Toronto och hjälpa klubben i sin strävan mot att bli ett topplag i ligan.

Men ska man tro Tavares själv är det ett scenario som inte finns på kartan. I en färsk intervju med Newsday säger stjärnan att han trivs ypperligt där han är och att han gärna stannar i Islanders organisation bortom 2018.
– Jag har egentligen ingen anledning att flytta, utan tycker att vi har ett bra bygge och ett lag som kan utföra något speciellt i år, säger Tavares till tidningen.
– Med den möjlighet som de har gett mig skulle jag väldigt gärna vilja gå hela vägen och vinna Stanley Cup. Det är ovanligt att man ser spelare stanna på en och samma plats hela karriären. Det är visserligen mycket tid kvar, men jag trivs verkligen på Long Island och gillar att spela där. Jag älskar att vara kapten här och de har behandlat mig väldigt väl.

John Tavares, som kommer att representera Kanada i World Cup nästa månad, har varit lagkapten för Islanders sedan 2013 och har noterats för 471 poäng på 510 matcher sedan debuten i ligan 2009/10. Av hans kommentarer att döma kommer det att betydligt många fler matcher än så i Islanders tröja i framtiden.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch