• Publicerat 17 augusti, 2016
  • Skrivet av Hockeysverige
  • 0 Kommentarer
Foto: Getty Images, Bildbyrån & Detroit Sports Rag

”Det är en svensk maffia som driver Detroit Red Wings”. Ungefär så lät det när en bloggare från Detroit summerade säsongen. Han anklagade Henrik Zetterberg och några av de andra svenska veteranerna i laget för att styra laguttagningarna. I nya avsnittet av NHL-timmen svarar Niklas Kronwall på anklagelserna.
– Den personen borde komma ned och vara en del av vårt dagliga liv och se exakt hur det funkar egentligen, säger Kronwall.

Det var efter förra säsongens uttåg ur Stanley Cup-slutspelet som Detroitbloggaren Jeff Moss skrev om ”Red Wings svenska maffiaproblem”. Han anklagade bland annat lagkaptenen Henrik Zetterberg för att sköta laguttagningen, något som gjorde att Joakim Andersson ska ha kallats upp av Red Wings inför slutspelet på jättelöftet Anthony Manthas bekostnad.

I nya avsnittet av NHL-timmen blir Detroits svenska veteranback Niklas Kronwall tillfrågad om ryktena. Han är väl medveten om att de existerar.
– Jag har inte läst hela, men jag har läst delar av texten. Det är intressant att någon kan tro att det försiggår sådant på en sådan här nivå. Jag säger som ”Zäta”: Den personen borde komma ned och vara en del av vårt dagliga liv och se exakt hur det funkar egentligen, säger Kronwall.
– Jag vet inte vad jag ska säga om jag ska vara ärlig. Det kom lite från ingenstans, men alla har rätt till sin åsikt.

I intervjun berättar han även om sin fysiska status efter fjolårssäsongens skadebekymmer och hur han gör för att bli fit for fight inför World Cup.

I NHL-timmens intervjuspecial får ni dessutom höra:

>> Gabriel Landeskogs reaktion på coachen och målvaktslegendaren Patrick Roys plötsliga avhopp från jobbet som huvudcoach i Colorado Avalanche.

>> Jhonas Enroth berätta om World Cup-nobben, pressen att hitta nytt kontrakt och de nya NHL-reglerna för målvaktsskydden.

>> Filip Forsberg om vad P.K. Subban kan tillföra i Nashville Predators lag och om sitt nya drömkontrakt.

>> Patric Hörnqvist om hur jobbigt det är att spela den sortens ishockey som Pittsburgh Penguins använder sig av.

>> Tommy Boustedt om spelet bakom kulisserna med World Cup. Är svenska hockeyförbundet nöjda med ersättningen man får från NHL för att delta i World Cup?

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

Maila redaktionen!

Lyssna via Acast

Lyssna via iTunes