Calle Järnkrok.
Nyheter

Chansen att vinna fick Järnkrok att skriva på långtidskontraktet: ”Vill vara där så länge jag får”

ANNONS

Chansen att vinna Stanley Cup låg bakom Calle Järnkroks beslut att skriva på för sex nya år i Nashville. Samtidigt var kontraktet i sammanhanget billigt.
– Det är inte så många spelare som får spela i ett lag som har en chans att vinna, så när man får det kanske inte pengar är det viktigaste, säger han till hockeysverige.se.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Det såg länge ut som att Calle Järnkrok och Nashville skulle tvingas till en skiljedomstol för att komma fram till svenskens nya kontrakt. Men strax innan de skulle upp i ”rätten” slog bomben ned. Calle Järnkrok skrev på ett sexårskontrakt med Predators.

För hockeysverige.se berättar han om tankarna kring kontraktsförlängningen.
– Det är två parter som ska komma överens för att kontraktet ska skrivas på. Vi var oense ganska länge över hur vi skulle lägga upp kontraktet, men till slut löste det sig. Det känns jätteskönt, säger han och tillägger:
– Det är många saker som spelar in. Hur långt eller kort det ska bli, hur mycket pengar som ska blandas in och så vidare. Men vi kom fram till ett kontrakt som båda tyckte var ”fair”, och det känns jättebra att jag blir kvar i en så bra organisation.

Utöver de oväntat långa kontraktet fick Calle Järnkrok också NHL-tyckare att höja på ögonbrynen när det gäller lönen. Med en årslön på den i sammanhanget låga summan två miljoner dollar har han det billigaste sexårskontraktet i hela ligan. Om ett genombrott skulle komma under de kommande åren skulle Järnkrok bli en av ligans mest underbetalda spelare.
– Så skulle det såklart kunna bli. Men jag trivs jättebra i Nashville och vill vara kvar där så länge jag får. Jag gillar både staden och laget väldigt mycket.
– Vi har ett väldigt bra lag också, så det är klart att chansen att vinna spelar in i beslutet. Det är inte så många spelare som får spela i ett lag som har en chans att vinna, så när man får det kanske inte pengar är det viktigaste. Vi har många unga spelare i laget som kommer bli bättre, och vi vill vara ett topplag många år framöver, säger förra säsongens 16-målsskytt.

DSC_0075

FotorCreated555

Weber och Subban.

Nashville har varit ett av de mest omtalade lagen under sommaren. Inte för att man gjort mest, utan för att man var en del av den mest uppmärksammade trejden på många år. P.K. Subban hämtades in från Montréal, och kaptenen Shea Weber gick motsatt väg.
– Det har inte hänt så mycket i laget, förutom att vi var inblandade in en stor trejd. Det ska bli riktigt spännande att spela med Subban. Han är otroligt skicklig offensivt. Samtidigt blev vi av med vår kapten, så det är klart att det kommer bli en omställning. Subban är bättre offensivt, men Weber kanske är lite bättre defensivt.

Nashville kommer från en stark säsong, där man tog sig till andrarundan av Stanley Cup-slutspelet. Nu är målet att gå längre än så.
– Vi hade en bra säsong och slog ut Anaheim i slutspelet, som var riktigt starka och rejält favorittippade. Tyvärr räckte det inte hela vägen för oss ändå, så jag hoppas vi kan gå ännu längre den här säsongen. Och som sagt, vi fick hit Subban också så det känns som att vi har den kapaciteten.

Calle Järnkrok åker över till Nashville i början av september, och gör sig redo för sin tredje hela säsong som ordinarie i NHL. Han gör det med ett nysajnat kontrakt, som gör honom till en Nashvillespelare ända till sommaren 2022.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch