• Publicerat 25 augusti, 2016
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Erik Forssell.Foto: Bildbyrån/Ludvig Thunman

Erik Forssell hade en målsnål säsong med Skellefteå i fjol och hittade bara målet fem gånger på 48 matcher. Kanske blir det en uppryckning efter flytten till Malmö. I kväll låg veterancentern i alla fall bakom lagets 5–2-seger över Karlskrona inför drygt 900 åskådare i Sölvesborg.

Forssell sköt två av Malmös mål och hade assist på ett tredje. Han sköt Malmö till en 2–1 ledning i första perioden och avslutade målskyttet med att sätta 5–2 i matchens slutskede. Utöver det var han delaktig i Frederik Storms 4–2-mål.

Malmö fick även utdelning från Ilari Filppula och Andreas Thuresson medan Karlskronas mål prickades in av John Henrion och Joel Kellman. Cristopher Nihlstorp vaktade Malmös kasse och stoppade 24 skott.