LADDAR MED ROGER. Hampus Lindholm passar på att träna på is med Frölunda inför World Cup.
World Cup 2016

Laddar för World Cup – med Frölunda: ”Får ta med mig en inhalator”

ANNONS

I förrgår kom beskedet att Hampus Lindholm ersätter Niklas Kronwall i den svenska World Cup-truppen. För att ladda upp på bästa sätt inför turneringen åker Anaheims stjärnskott till Göteborg – och passar på att träna på is med Frölunda.
– Roger Rönnberg kör alltid så det ryker, så jag får väl ta med mig en inhalator, säger Lindholm till hockeysverige.se med ett skratt.

Hampus Lindholms planer för hösten förändrades drastiskt i onsdags när det blev klart att Niklas Kronwall inte skulle kunna komma till spel i World Cup. 22-åringen från skånska Jonstorp, som har tre NHL-säsonger med Anaheim Ducks bakom sig, kallades in som ersättare av förbundskapten Rikard Grönborg och får nu chansen att debutera i Tre Kronor.

Lindholm har varit medveten om att chansen till spel i World Cup existerade även om han inte var en av de sju backarna som kom med i ursprungstruppen.
– Grönborg ringde lite innan sista uttagningen och sa att det fanns en chans eftersom det var några som hade skavanker. Men han ville inte informera mig för mycket om det, ville inte ge mig falska förhoppningar heller, säger Lindholm till hockeysverige.se.
– Men jag är inte sådan som person att jag går oroar mig för saker jag inte kan påverka. Jag har bara kunnat påverka vad jag själv gör nu i sommar och haft fokus på det. Nu blev det bara en glad överraskning, en bonus, när han hörde av sig.

Hampus Lindholm har tränat med Daniel Zaar och några andra kompisar i Helsingborg, där han har bott under sommaren, och även gått på is hemma i Jonstorp. Inför World Cup-samlingen den 4 september kommer han att åka upp till Göteborg för att köra fys med sin personlige tränare Andreas Larsson. Samme Larsson har ordnat så att han får träna på is med Frölunda.
– Det är perfekt. Roger Rönnberg kör alltid så det ryker, så jag får ta med en inhalator så att jag orkar hänga med, skrockar Lindholm som hade Frölundas tränare som förbundskapten i Juniorkronorna.
– Frölunda är ju ett topplag och de tränar hårt, det har Rönnberg alltid sett till. Det ska bli kul att vara med och intressant att se hur de tränar. Jag får ställa mig sist i ledet på övningarna så att jag inte gör bort mig (skratt).
– Innan har jag gått på is med Rögle, men de drar utomlands nu och har dessutom haft åtta-nio backar i truppen, så det blir mest att man känner att man är i vägen. Det här är en bra lösning.


Foto: Icon Sportswire

”JAG KAN INTE GÅ OCH TA ETT SKAMBUD”

Medan World Cup-biljetten är säkrad finns det mer oklarheter kring Hampus Lindholms närmaste NHL-framtid. Han har fortfarande inte skrivit något nytt avtal med Anaheim Ducks efter att ha spelat ut sitt rookiekontrakt förra säsongen.
– Jag kan inte påverka det där så mycket. Visst, jag kan skriva på vad som helst, men jag vill få det jag är värd och man får jämföra med vad andra spelare får och anpassa sig efter det, konstaterar han.
– Anaheim är kanske lite snålare än andra lag, men alla spelare i laget ska få betalt efter vad de förtjänar och jag kan inte gå och ta ett skambud. Då förstör jag för andra genom att sätta ribban lågt.
– Just nu är allt mitt fokus på World Cup och jag försöker att inte oroa mig för det där. Det blir hockey nästa säsong också. Annars söker de säkert folk hemma i Jonstorp, haha.

Hur delaktig är du i förhandlingarna kring det nya kontraktet?
– Jag är hyfsat involverad. Agenten sköter givetvis allt, men jag ser konversationerna. Det är ändå jag som drabbas om det är något som går snett. 

Vissa spelare vill ha långtidskontrakt och kan tänka sig att ta lite mindre i lön om de får det, andra vill ha kortare kontrakt. Hur resonerar du?
– Jag vill inte prata så mycket om det där, men jag är fortfarande under Anaheims befäl så att säga. Vi får helt enkelt vänta och se vad de tycker. 

Om Lindholm inte kommer under kontrakt innan World Cup kommer han att kliva in i turneringen utan den försäkring som gäller för NHL-kontrakterade spelare. Det ser han inte som något hinder för att delta.
– Agenten har koll på det. Det blir väl att man får försäkra sig själv, eller att laget får göra det. Men det är det värt när man ska få spela för Tre Kronor. Det är inget man får göra så ofta.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL