GRUPPSEGRARE. Oscar Engsund, Patrik Carlsson och Artturi Lehkonen firar med Robin Figren under segermatchen mot Pardubice.

Frölunda gick på knock – tog revansch i CHL och vann gruppen

Frölunda förlorade bortamötet med Dynamo Pardubice på straffar förra veckan. På lördagen tog man revansch när tjeckerna besökte Frölundaborg. Det blev seger med 5–2 efter att göteborgarna gått på knock redan i första perioden.

Frölunda bjöd på propagandahockey under matchens inledning och gick tidigt fram till 3–0 efter att Joel Lundqvist, Artturi Lehkonen och Carl Grundström svarat för varsitt mål. Hemmalaget gick ned sig betänkligt i den andra perioden och släppte in två mål.

Någon större spänning hann det inte bli. Casey Wellman fixade 4–2 tidigt i tredje perioden och finska stjärnskottet Kristian Vesalainen satte 5–2 i tom kasse.
– Jätteksönt att vi vinner. Vi gör två bra perioder och andra perioden får vi glömma. Där börjar vi spela omständligt, ger bort pucken och låter dem få spelvändningar. Men det är bra, det är något vi kan lära oss av, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till SVT.

Vinsten innebär att Frölunda säkrat gruppsegern inför avslutningsmatchen mot Wolfsburg i Frölundaborg 9 september.