150228 Almtunas Viktor Rollin-Carlsson (tv) och Linus Rotbakken (th) jublar efter 5-3 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Almtuna och Ršgle den 28 februari 2015 i Uppsala. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRN / kod JL / 135320 …
Nyheter

Almtuna: ”Tycker dom ska utmana om topp tre”

ANNONS

De har värvat tungt, och nämns av många som en toppkandidat i HockeyAllsvenskan. Leif Strömberg tror att det här kan vara säsongen då Almtuna lämnar mittenplaceringarna, för en kamp bland de främsta.
– Ödmjuka ska man vara, men jag tycker ändå att Almtuna ska utmana på topp tre, säger ”Strumpan” till hockeysverige.se.

Det hör inte direkt till vanligheterna att Almtuna nämns som ett potentiellt topplag inför en säsong, men så är fallet nu. Uppsalaklubben har spänt musklerna ordentligt och värvat flera spelare med stjärnpotential.

Nu tycker även Leif Strömberg att det det är dags för Almtuna att lämna det mittenträsk man för det mesta hört till.
– Jag tycker att Almtuna, tillsammans med Timrå och Mora, har ett otroligt talangfullt lag. Man har helt enkelt ett jäkla bra lag från målvakt till sista gubbe, vem det nu är, en materialare kanske. Jag tycker att Almtuna ska kunna ta det här steget och inte ”bara” komma sjua, åtta eller nia. Jag tycker inte det är okej. Almtuna ska vara ett topplag.
– Man har skicklighet, entusiasm, högerfattade spelare och ett ankare i Per Svensson. Ett rutinerad, tuff och oöm back. Han har lite av den roll som Drew Parish har i Modo. Dessutom har Almtuna åkskickliga backar som (Linus) Rotbakken med flera. Sedan tycker jag att Victor Ekarv sitter på en av dom skönaste verktygslådorna i Hockeyallsvenskan när det gäller att vara bra med pucken, målskytt och så vidare. Dessutom tycker jag att Almtuna generellt har ett bra centerbestånd. Ett spännande lag. Vi får se om dom kan spänna musklerna och utmana ordentligt.

bb

Strömbergs tre profiler i Almtuna:

Per Svensson
– Som jag sa så är Per Svensson en rutinerad och tuff back som kommer att få ta mycket ansvar i Almtunas defensiv kommande säsong. Han blir en viktig pjäs om Almtuna ska bli det topplag jag tror att dom kan bli.

Victor Ekarv
– En skicklig spelare, en lurig center. Han kan göra mål, spela fram men är också väldigt bra en mot en. Att vända bort spelare i hörnor och så vidare. Hockey handlar mycket om att göra sin gubbe helt enkelt.

Victor Rollin Carlsson
– Han är enligt mig en riktigt skicklig, kanske Hockeyallsvenskans bästa, tvåvägscenter. Up and down kväll efter kväll. Han gillar jag stenhårt.

Almtunas genombrottsman enligt Strömberg:

Sebastian Hartmann
– Högerfattad, avig, har bra tryck i grejerna och går korta vägen på mål. Han och Sebastian Selin påminner lite grann om varandra, men Hartman är den jag tror kan bli en riktig genombrottsman den här säsongen.

Så här går det för Almtuna den här säsongen enligt Strömberg:
– Jag tror att Almtuna hamnar runt playoff strecket, sexa, sjua, åtta någonting. Jag tycker att man ska trycka upp förväntningarna på sig själva. Ödmjuka ska man vara med jag tycker ändå att Almtuna ska utmana på topp tre.

Kuriosa:
Mellan säsongerna 1987/88 och 1992/93 spelade Patrik Forsberg i det som då hette Uppsala/AIS. Dock gjorde han ett kort gästspel i Falun 1988/89. Han var en av lagets giftigaste spelare när det gällde att samla ihop poäng. På 162 matcher i klubben svarade han för 61 mål och totalt 137 poäng. Till Uppsalaklubben kom Forsberg från Leksands J20-lag, men rötterna har han i Östervåla. Varför nämner jag Patrik Forsberg just? Jo, hans båda söner har lyckats ganska bra inom ishockeyn dom med. Filip Forsberg ska nu åka till World Cup och representera Tre Kronor innan han återvänder till Nashville i NHL. Fredrik Forsberg är en av Leksands största talanger.

BB150228ZJ033

ALMTUNA IS 2016/2017

MÅLVAKTER
24) Jonas Johansson
39) George Sörensen

BACKAR
2) Albin Carlson
3) Fredrik Lovén
5) Per Svensson
16) Linus Rotbakken
23) Adam Deutsch
47) Eric Norin
57) Marcus Oskarsson
66) Gustav Lindström

FORWARDS
8) Victor Ekarv
9) Emil Ripstrand
10) Albin Lundin
15) Victor Rollin Carlsson
17) Oscar Milton
19) William Quist
21) Ludwig Blomstrand
36) Emil Larsson
49) Sebastian Selin
51) Erik Santesson
80) Linus Sundin
81) Mathias Trettenes
90) Daniel Ljunggren
94) Sebastian Hartmann
97) Felix Lööv

Tränare: Niklas Eriksson

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games