Anton Hedman satte dit Luleås tredje mål i den första perioden mot Linköping.

Fin förstaperiod gav Luleå tre poäng: ”Vi gör en riktigt bra match”

3-0 efter en period mot Linköping, 4-0 till slut. Gav Luleå de experter som har tvivlat på laget efter fjolåret en anledning att fundera i dagens premiärmatch?
– Vi gör en riktigt bra match tycker jag. Vi producerar en bra offensiv hockey i två perioder, säger Luleåtränaren Stefan ”Skuggan” Nilsson.

Det som såg ut att kunna bli en riktigt härlig premiärmatch mellan Luleå och Linköping var nästan över innan den ens hade börjat. Innan signalen för första perioden hade gått hade Luleå en 3-0-ledning, som sedan blev till en 4-0-seger.

Nyckeln till den tidiga ledningen blev power play-spelet, och inte minst odisciplinerat spel från Linköping. Bill Sweatts 1-0 kom till med Kristian Näkyvä på botbänken för fasthållning. Bara en kort stund efter det målet drog Garrett Roe på sig matchstraff för en tackling i ryggen på Johan Forsberg, och i det efterföljande numerära överläget kunde Julius Junttila skjuta Luleås andra mål. 3-0 kom sedan till på ett skott från hörnet av Anton Hedman, som Marcus Högberg inte kunde kontrollera sedan Eddie Larsson, enligt domarna, knuffat Bill Sweatt in i honom.
– Det känns bra. Vi gör en riktigt bra match tycker jag. Vi producerar en bra offensiv hockey i två perioder, sen spelar vi av det på ett bra sätt här i tredje, säger Luleås tränare Stefan ”Skuggan” Nilsson till C More.

I Linköpingslägret var det rejält irriterat mot domarna efter att de randiga valt att godkänna 3-0-målet. Tränare Dan Tangnes såg det som en av alla saker som gick emot hans lag, i en match där man dessutom hade fyra ramträffar.
– Det kändes som en sån match. Vi pratade efter första perioden om 50/50-bedömningarna som vi inte hade med oss, det höll i sig i hela matchen vad gäller målchanserna, säger han till C More.

Tangnes var ändå, trots oflytet, inte nöjd med sitt lags insats.
– Efter 3-0 hittar vi inte flytet i spelet, det blir lite stressigt och plottrigt. Vi hittar ingen rytm och flyt i spelet även om vi har chanser, säger han.