Fanny Rask.
SDHL 1

Tre lag med full pott i toppen av SDHL

Med fyra omgångar spelade för hälften av lagen i SDHL har vi tre lag i toppen av tabellen, som samtliga vunnit alla sina fyra matcher. HV71, Luleå och Linköping är samtliga perfekta i tabellen så här långt, och toppar på tolv poäng.

HV71 inledde sin helg med en ordentlig överkörning av SDE, 8-0. Men det satt hårt inne till en början. Nästan halva matchen hade gått när Emily Nix spräckte nollan för Sofia Reideborn i SDE-kassen. Men därefter blev det en ordentligt ketchupeffekt för serieledaren, där Emily Nix satte ytterligare ett mål och blev tvåmålsskytt tillsammans med Fanny Rask. Övriga mål gjordes av Hanna Moher, Riikka Välilä, Anna Meixner och Maja Jakobsson.

Söndagens match blev snäppet tuffare för Jönköpingslaget, även om två sena mål putsade till slutresultatet till 5-3 för Leksands del. Återigen sköt just Emily Nix och Fanny Rask två mål vardera, medan Meixner satte det sista. Madeleine Hall, Liga Miljone och Iveta Koka sköt Leksands mål.

För Linköping inleddes helgen som den avslutades för HV71, med en seger mot Leksand. 5-2 skrevs slutresultatet till, även om Leksand var uppe och hotade ett par gånger. Laget tog ledningen genom Iveta Koka, men innan den första perioden var över hade Matilda Af Bjur, Minnamari Tuominen och Anna Kjellbin sett till att vända på steken för LHC:s räkning. Halvvägs in i den andra perioden kröp dock Leksand närmare igen, när Ilze Bicevska gjorde sitt första mål för säsongen. Men bara fyra minuter senare utökade Denise Altmann till 4-2 i power play, och slutresultatet fastställde sedan Madelen Haug Hansen i öppen kasse.

På söndagen avfärdade Linköping, precis som HV tidigare gjort, SDE. Slutresultatet skrevs till 3-1 efter att LHC gjort samtliga sina mål i power play i den andra perioden. Anna Rydberg, Denise Altmann och Madelen Haug Hansen hittade nätet, medan Alva Johansson sköt SDE:s mål. Nästa vecka kommer antingen HV71 eller Linköping att spräcka sin perfekta resultatrad, då lagen möts på lördag i Stångebro Ishall.

Det tredje obesegrade laget i serien, Luleå, tog i helgen två stabila segrar hemma mot AIK. På lördagen vann man med 3-0 efter att Jenni Hiirikoski, Noora Tulus och Michelle Karvinen hittat nätet. Söndagens match slutade 3-1, och Luleå vann skotten med 50-12. Elin Johansson, Henriette Sletbak och Michelle Weis gjorde Luleås mål, och Clara Hammarlund nätade för AIK.

Tabellfyran Modo förlorade sin första match för säsongen i dag, när Djurgården vann med 4-3 i Fjällräven center. Efter målsnåla två perioder blev det målfest i avslutningsperioden, med fem mål som tog ställningen från 1-1 till 4-3 i Djurgårdens favör. Andrea Palm sköt två mål för stockholmarna, Alexandra Palm och Josefin Jakobsen gjorde varsitt. För Modo var det Johanna Olofsson, Alice Östensson och Celine Tedenby som hittade rätt.

I lördags var dock rollerna ombytta, när Modo slog Djurgården med 3-0. Erika Grahm blev stor hattrickhjälte när hon avslutade målskyttet i tom bur.

Redan i fredags startade helgens matcher, med möte mellan Sundsvall och Brynäs. Och det blev Gävlelaget som drog det längsta strået, när Anna Borgqvist sköt laget till en 2-1-seger i förlängningen. Dessförinnan, under ordinarie matchtid, gjorde Betty Jouanne mål för Brynäs och Erica Udén Johansson för Sundsvall.