150911 Oskarshamns Pontus Widerstršm och AIK:s Jesper FršdŽn under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Oskarshamn den 11 september 2015 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRN / kod JL / 135448 …
Nyheter

Tredje raka för Oskarshamn – avgjorde mot Modo i slutminuten

Oskarshamn har fått en smakstart på HockeyAllsvenskan och är det enda laget som har full pott efter de tre inledande omgångarna. Mot Modo vann man med 2-1 efter att ha avgjort i slutminuten.
– Det klart att det är tungt att förlora på det här sättet, säger Modos tränare Andreas Johansson till C More.

Oskarshamn toppar HockeyAllsvenskan efter tre omgångar. Man är enda lag som har full pott så här kort in på ligaspelet och slog Modo hemma med 2-1 på måndagskvällen sedan Frölundalånet Pontus Widerström tryckt in segermålet med 57 sekunder kvar.
– Det var en snöplig 1-1-puck där, så det var jäkligt skönt när Widerström tryckte in 2-1. Vi har en trygghet i spelet och litar på varandra och gör det vi ska göra på isen, säger Oskarshamns Jonas Engström till C More.

Modo kvitterade matchen fem minuter in på tredje perioden när Pär Edblom fick göra sitt första mål sedan återkomsten till Modo.
– Det klart att det är tungt att förlora på det här sättet. Det är ju en jämn hockeymatch och efter kvitteringen är vi det bättre laget i sista perioden. Men det var ett steg framåt mot senaste matchen, så vi får ta med oss det goda.

***

Timrå har även de tre raka segrar inledningsvis, men tappade poäng borta mot Västerås och står på åtta poäng.
Men det såg länge ut som att Timrå skulle förlora matchen. Det var länge 1-0 för Västerås när Didrik Strömberg kvitterade med tre minuter kvar bakom en starkt spelande Henrik Lundberg.

Timrå vann sedan straffläggningen där Jens Lööke gjorde straffläggningens enda mål.

Västerås tog i och med poängen sin första poäng den här säsongen och lämnade kvar Björklöven som enda nollpoängare. Löven spelar sin tredje match för säsongen när man gästar Hovet för match mot AIK imorgon tisdag.