Mikael Backlund.
World Cup 2016

Positiva besked om Backlund: ”Han hoppas vara tillbaka om några dagar”

ANNONS

Mikael Backlund mår bättre och bättre efter tacklingen han fick mot huvudet i World Cup-mötet med Finland. Hans general manager i Calgary Flames, Brad Treliving, lämnar nu en positiv rapport angående svenskens hälsa.
– Han hoppas kunna vara tillbaka inom några dagar, säger Treliving.

TORONTO (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var en tackling som såg ut att ta illa. Finske backen Sami Lepistös propp träffade Tre Kronors center Mikael Backlund i huvudet och han blödde från ansiktet i båset efteråt. Den svenska lagledningen har inte tagit ordet hjärnskakning i sin mun, men mellan raderna låter hans general manager i Calgary Flames, Brad Treliving, meddela att så är fallet.

I ett uttalande på klubbens webbsida säger han att NHL-klubbens läkare finns i Toronto och att de träffar honom på regelbunden basis för att se över hans framsteg.
– Rapporterna jag har fått säger att han mår bra. Precis som med alla sådana här skador befinner han sig under ett protokoll just nu. Det är dag-till-dag som gäller och vi kommer att fortsätta hålla Mikael under uppsikt, säger Treliving.

Treliving pratade även själv med svensken under onsdagen och fick positiva besked.
– Just nu hoppas han att han ska få klartecken och att kunna vara tillbaka på is och träna med Sverige inom några dagar. Men vi kommer att vara väldigt försiktiga här. Det positiva är att våra läkare är på plats och följer honom.

Backlund missade Tre Kronors avslutande gruppspelsmatch mot Nordamerika och ersattes av Patrik Berglund, som styrde in det viktiga 3–3-målet.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM