Pierre Engvall gjorde fyra mål för Mora. Jonathan Dahlen sköt två för Timrå. Jonas Westerling spelade fram till ett mål och avgjorde i straffläggningen.
Västerviks IK

Galna målfesterna i Hockeyallsvenskan – 30 mål på tre matcher

Var man målsugen under fredagskvällen kunde man bara inte göra fel om man valde att kolla på Hockeyallsvenskan. Under de tre matcherna som spelades gjordes det sammanlagt 30 mål under ordinarie matchtid, och ytterligare ett i straffläggning.

Straffmålet kom från Jonas Westerling, när Södertälje avfärdade Björklöven med 6-5 efter straffar. Den stora målskytten i matchen var dock Björklövens nyförvärv Tobias Hage, som slog till med ett hattrick i matchen.

Annars var det en match som svängde mycket fram och tillbaka, där Södertälje hade ledningen tre gånger och Björklöven två. Förlusten var Björklövens fjärde raka i inledningen av Hockeyallsvenskan, och man parkerar därmed på sista plats med en poäng.

Även om han sköt ett hattrick var inte Tobias Hage den främsta målskytten under kvällen. Det var Moras Pierre Engvall, som gjorde fyra mål. Trots det föll laget borta mot Västervik med 5-7. Efter att Engvall skjutit Mora till ledningen med två tidiga mål vände Västervik till 4-2 innan den första perioden var över, och därefter släppte man aldrig ledningen. Olle Liss sköt två mål för hemmalaget, som i och med segern kliver upp på andra plats i tabellen.

Den målsnålaste matchen under kvällen var den mellan Timrå och Pantern, som bara gav åtta mål när hemmalaget vann med 7-1. Jonathan Dahlén blev tvåmålsskytt för Timrå, och hans andra mål som innebar 4-0 var lite extra snyggt. Det var dock inte hans förtjänst.

När Sebastian Lauritzen kom fri med målvakten Tex Williamsson en bit in i den andra perioden lurade han med sig Williamsson i en lång dragning ut till höger. Därefter släppte han kyligt pucken snett bakåt till Dahlén, som bara hade att pricka in pucken i ett vidöppet mål. Timrå har därmed tagit elva poäng av tolv möjliga efter fyra matcher, och toppar Hockeyallsvenskan.