Malmös forward Kim Rosdahl är i full färd med att sätta karriärens första SHL-mål.

Tack för showen, Skåne!

Det var matchen som hade allt. Snygga mål, många mål, otrolig intensitet, heta känslor, två matchstraff. Ja, man skulle kunna hålla på hur länge som helst. Som hockeyälskare är det bara att tacka för den show som Rögle och Malmö bjöd på i Skånederbyt.
– Det var en märklig match med massa mål och utvisningar, säger gästernas matchvinnare André Benoit.

Ja, man kan inte göra annat än att tacka för uppvisningen efter att Rögle och Malmö drabbat samman i den mest underhållande grundseriematchen i SHL på år och dag. Det var 3-3 redan efter den första perioden, sedan gästerna hade hämtat upp ett tidigt tvåmålsunderläge.

Malmös utjämning till 3-3 kom efter att Daniel Sylwander ådragit sig ett matchstraff för en huvudtackling på Malmös forward Nicklas Jadeland. Som det inte vore nog med kvitteringen sköt sedan gästerna ytterligare två mål i det fem minuter långa powerplay som följde på Sylwanders tilltag i början av den andra perioden.
– Det är bullshit. Så fort någon jävel gör illa sig i svensk hockey är det fem minuter överallt, säger en irriterad Anders Eldebrink till C More om Sylwanders matchstraff.

Ilari Filppula var med och spelade en avgörande roll i att Malmö lyckades vända matchen med ett mål och en assist – men åkte sedan på ett högst tvivelaktigt matchstraff i mittenakten. Även det tyckte Eldebrink var helt felaktigt.
– Ingen av dom är fem minuter. Det är bara kompensation alltihop, säger hemmatränaren och lägger till:
– Sedan var deras sjätte mål offside och inte ens det ser domarna. Man blir frustrerad.

FEM POÄNG AV BENOIT

Några tveksamma domslut till trots – det tog knappast underhållningsvärdet ur matchen. Efter att Malmö vänt 0-2 till 6-3 jobbade sig Rögle tillbaka till 6-5. Då svarade matchens gigant, André Benoit, med att pricka in 7-5 för gästerna innan Patrick Cehlin svarade på nytt. I slutändan var sedan inte Rögle långt ifrån att nå en kvittering i en gastkramande upplösning på årets match.

Kim Rosdahl sköt sitt första SHL-mål fram till 6-3 och Filppula bidrog med två poäng för gästerna, men matchens stora spelare var ändå Benoit. Kanadensaren svarade för sanslösa fem poäng när Malmö förlängde sin vinstsvit till fem matcher.
– Det var en märklig match med en massa mål och utvisningar. Men vi tar alla segrar vi kan få. Så många poäng händer inte så ofta att jag gör, så det är bara att tacka och ta emot, säger Benoit efter segern.

Matchen var den målrikaste i SHL på fem år och i och med segern har nu också Malmö sin längsta segersvit under inledningen av en säsong sedan 1991-92. Den säsongen slutade med SM-guld för skåningarna – och det går inte att komma ifrån att det är något speciellt med laget även i år.