160915 VŠsterviks Olle Liss med ett skott fšrbi AIK:s Jonathan Andersson under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och VŠstervik den 15 september 2016 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / Cop 106 …
Västerås IK

Succénykomlingens segersvit nära att spricka – då vände man till sjunde raka

Efter sex raka fullpoängare tappade Västervik poäng. Men det blev ändå en sjunde seger i rad, i en match där det var synnerligen nära att man åkte på sin första förlust på ett bra tag.

Hemmamatchen mot Pantern stod nämligen 1-2 fram till en och en halv minut återstod när man med plockad målvakt kvitterade matchen och senare vann efter straffläggning.
Radarparet, det så vassa i Ålborg ifjol, Nicolai Meyer och Olle Liss, blev de som räddade laget.
Meyer stod för kvitteringsmålet och Liss satte straffläggningens enda straff i den fjärde straffrundan.

***

Västerås lyckades följa upp sin sällsynta seger från senast med att vinna igen. Den här gången hemma mot Oskarshamn, där man vann med 3-2 efter straffar. Inlånade Karlskronabacken Gustav Ahnelöv blev straffläggningens enda målskytt i en match där Västerås ledde med både 1-0 och 2-1 och bara var sju minuter från att vinna på ordinarie tid.

***

Mora reste sig snabbt efter att ha nollats av Oskarshamn senast och vann med 4-2 hemma mot Tingsryd.
William Pethrus sköt sina två första mål för säsongen och bidrog starkt till segern med att göra både 2-0 och 3-1 för Mora.

Mora passade dessutom på att meddela att man skrivit ett provkontrakt med vitryske backen Andrej Kravtjenko, som närmast kommer från spel i Gomel i vitryska ligan.