Nick Sörensen och Jacob Larsson.
Nyheter

Svenskduon på väg att ta Lindholms och Rakells platser: ”Jag är rätt nära”

ANNONS

Anaheim Ducks ser ut att tvingas gå in i säsongen utan både Hampus Lindholm och Rickard Rakell, som båda saknar kontrakt. Det har öppnat dörren för två andra svenskar som nu är nära möjligheten att få starta säsongen i NHL.
– Jag är rätt nära, säger Frölundas back Jacob Larsson till Orange County Register.

Anaheim Ducks vann den sista försäsongsmatchen mot San José Sharks med 3–2 i natt efter att Jakob Silfverberg skjutit två av målen. Silfverberg i all ära, men just nu riktas rampljuset mot några andra svenskar.

För det första Hampus Lindholm och Rickard Rakell som fortfarande är kvar i Sverige efter att de inte kommit överens med Ducks om varsitt nytt kontrakt. För det andra Jacob Larsson och Nick Sörensen som har utnyttjat höstens träningsläger till att imponera på klubbledningen. Så till den grad att de nu står på porten till en NHL-debut senare i veckan.

Både Larsson och Sörensen fanns på isen i nattens match. Larsson, 19, fick speltid i både powerplay och boxplay och hade 17.26 i istid medan Nick Sörensen, som spelade för Linköping i fjol, bildade kedja med Ryan Kesler och Andrew Cogliano, innan den förstnämnda fick matchstraff sent i första perioden.
– Det är spelare som jag spelade med på tv-spel förra året. Det är kul. De hjälper mig mycket, pratar med mig hela tiden. Det ger men en energiboost när jag kommer hit på morgnarna, att veta att de backar upp mig, säger Sörensen till Orange County Register.

Jacob Larsson skulle egentligen vara tillbaka i Frölunda vid det här laget, hade nog de flesta räknat med. Ursprungstanken var att han skulle åka till Anaheim för att se och lära, men med Hampus Lindholm i Sverige och en stark camp har han lämnat ett avtryck hos nygamle coachen Randy Carlyle. Så starkt att han petat sig före hyllade backlöften som Shea Theodore och Brandon Montour i Ducks hierarki.
– Det skulle betyda mycket (att ta en plats). Jag har velat spela i NHL hela livet och nu är jag rätt nära, säger Larsson.

Natten mot fredag spelar Anaheim Ducks sin premiärmatch i Dallas.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games