<> during the second period at TD Garden on January 5, 2016 in Boston, Massachusetts. …
Washington

Washington: En gyllene chans – bättre lag än så här kommer de aldrig kunna få

ANNONS

Man krossade allt motstånd i NHL förra säsongen, men föll som vanligt redan i den andra slutspelsrundan. De lär inte vara lika överlägsna i år, men faktum är att det här är det bästa laget de kommer kunna ha.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Lars Eller, fw, Montréal, Brett Connolly, fw, Boston, Brad Malone, fw, Carolina
Förluster: Mike Weber, b, St. Louis, Michael Latta, fw, Los Angeles, Jason Chimera, fw, New York Islanders

S9

S1BRADEN HOLTBY
När Washington förra sommaren gav honom ett jättekontrakt värt drygt sex miljoner dollar möttes det av många med skepsis. Holtby svarade upp mot det genom att presentera en enorm säsong, där han bland annat tangerade Martin Brodeaus vinstrekord i NHL. Holtby vann Vezina Trophy i överlägsen stil, och visade att han etablerat sig bland den absoluta världseliten.

S2JOHN CARLSON
Matt Niskanen är den mest välbetalda backen, men jag håller John Carlson som den främsta. Efter en skadefylld säsong lär han sikta på att ta sig upp ännu ett steg i sin utveckling. Amerikanen är bara 26 år, men har redan visat sig vara en back strax under den absoluta eliten.

S3JEVGENIJ KUZNETSOV
Det vore hårt att påstå att rookiesäsongen var misslyckad, men många hade trott på en betydligt starkare poängproduktion än de 37 det blev. Förra säsongen kom dock ett explosionsartat genombrott, där Kuznetsov visade att han redan nu är uppe på samma nivå som Nicklas Bäckström. En absolut världscenter som är en av världens främsta spelfördelare. Det blev 77 poäng förra säsongen. Kan han spräcka 80-poängsvallen den här säsongen?

S4ALEKSANDR OVETJKIN
En av tidernas främsta målskyttar som kommer från sin SJUNDE 50-målssäsong i NHL-karriären. 31-årige Ovetjkin har med eftertryck visat att han inte är redo att släppa ifrån sig kungakronan. Trots alla världsspelare omkring honom är det fortfarande han som är Washington Capitals.

S6
Lagets poängkung: 
NICKLAS BÄCKSTRÖM
Det är möjligt att man som svensk blir lite hemmabild. Å andra sidan finns det ingenting som säger att Nicklas Bäckström inte kan vinna poängligan, heller. Han visade i World Cup att han går mot en ny bra säsong. Om han ska vinna poängligan krävs det förstås att han får chansen att spela med Alex Ovetjkin en säsong till, men det är förstås ingen omöjlighet. Jevgenij Kuznetsov lurar emellertid i vassen, redo att ta svenskens plats i förstakedjan.

S5ANDRÉ BURAKOVSKY 
Egentligen är det larvigt att kalla Burakovsky för en joker, med tanke på att han redan är etablerad i NHL och förra säsongen snittade närmare en halv poäng per match i NHL. Faktum är dock att det lär finnas ännu mer att ta ut av svensken, redan den här säsongen. Washington tror stenhårt på sin vindsnabbe svensk, vilket tyder på att han kan få en bra omgivning omkring sig. Ska vi säga att Burakovsky landar på 50 poäng den här säsongen?


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Washington Capitals tog hiskeliga 120 poäng förra säsongen, och hade i stort sett säkrat ”ligatiteln” redan innan något annat lag ens hade säkrat sin slutspelsplats. Med Barry Trotz i båset föll alla bitar helt plötsligt på plats, och man hade både en spets och bredd som i princip saknade motstycke i NHL. Dessutom hade Capitals en målvakt som var fullständigt överlägsen alla andra. Det kan bli något liknande i år, men sen kommer problemen. Efter den här säsongen ska bärande spelare som Karl Alzner, Dmitrij Orlov, André Burakovsky, T.J. Oshie, Justin Williams och förstås Jevgenij Kuznetsov förhandla fram nya kontrakt. Med andra ord kommer Washington inte kunna få ihop ett lika slagkraftigt lag efter den här säsongen. Det är inget ”nu eller aldrig-läge”, men bättre lag än så här kommer de inte kunna få. Med andra ord kan det här vara den bästa chansen Alex Ovetjkin och Nicklas Bäckström kommer få att vinna Stanley Cup. På vägen dit kommer de emellertid behöva slå ut Pittsburgh Penguins, vilket de inte direkt var nära att göra förra säsongen. De har laget för att göra det, men de tidigare slutspelsfiaskona ligger över Washingtonspelarnas axlar i form an enormt tunga stenar.

16

 

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
31) Philipp Grubauer
70) Braden Holtby

BACKAR:
2) Matt Niskanen
4) Taylor Chorney
9) Dmitrij Orlov
27) Karl Alzner
44) Brooks Orpik
74) John Carlson
88) Nate Schmidt

FORWARDS:
8) Aleksandr Ovetjkin ”C” 
10) Brett Connolly
14) Justin Williams
16) Stanislav Galiev
19) Nicklas Bäckström
20) Lars Eller
26) Daniel Winnik
42) Brad Malone
43) Tom Wilson
65) André Burakovsky
77) T.J. Oshie
83) Jay Beagle
90) Marcus Johansson
92) Jevgenij Kuznetsov

COACH: 
Barry Trotz (2014)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 25 april
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games