St. Louis

Stjärnorna bakom pinsamt självmål när Chicago föll i Forslings NHL-debut

ANNONS

De åkte ut mot St. Louis Blues i första rundan av slutspelet i våras. I natt åkte Chicago Blackhawks på stryk av samma motståndare när Gustav Forsling begick NHL-debut. Detta efter att ett klumpigt självmål fastställt St. Louis-seger till 5–2.

Det blev en tung start på NHL-säsongen för Chicago Blackhawks. Hemma i United Center föll man med 2–5 mot Central Division-rivalen St. Louis Blues efter att Vladimir Tarasenko klivit fram och svarat för två mål och en assist i premiären.

Den stora snackisen efteråt var emellertid det sena självmål som Blackhawks bjöd på i slutminuten när man försökte få till en reducering. Brent Seabrook slog en bakåtpassning som Patrick Kane inte var riktigt med på. Pucken gled förbi förra årets poängkung och in i kassen, trots ett desperat försök av Duncan Keith att stoppa den. Målet tilldelades Scottie Upshall som var sista Blues-spelare på pucken.

Gustav Forsling spelade sin första match för Blackhawks och noterades för 15.29 i istid och ett skott på mål. Marcus Krüger hade en assist medan Niklas Hjalmarsson missade matchen på grund av sin avstängning och Dennis Rasmussen var utanför laget.

I St. Louis stod Alexander Steen för två assist medan Patrik Berglund var poänglös. Varken Carl Gunnarsson eller Magnus Pääjärvi fanns med i laguppställningen för vinnarlaget.

Chicago – St. Louis 2–5 (1–0, 1–2, 0–3)
Chicago: Richard Panik (1), Ryan Hartman (Marcus Krüger).
St. Louis: Vladimir Tarasenko 2 (2) (Alexander Steen), Kevin Shattenkirk (1) (Steen),Paul Stastny (1), Scottie Usphall (1).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM